Yurt dışındaki projelerde de başarılarıyla adından söz ettiren BEÜ, buna rağmen Zonguldaklı gençlerin genelde ilk tercihlerinde yer alamıyor. Bu durumun nedenlerini gençlerimizin kendilerine sorduk.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ni tercih etmek istemeyen gençlerimizin çoğu, aile baskısı gördüklerini ve şehrin imkân açısından yetersiz oluşunu neden olarak gösterdi.

Halkın Sesi Gazetesi’nde staj yapmakta olan Selen Sezer, Merkez’de yaptığı sokak röportajında, Gençlerimize, “Neden Zonguldak’ta değil de genel olarak şehir dışında bir üniversiteye gitmeyi tercih ettiklerini” sordu.

Pınar Ezgi Kılıç(19) / Serra Ekin Şekerci(19)

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyoruz. Zonguldak’ı istemedik. Çünkü Zonguldak’ta hayat, eğlence yok… Ayrıca ailemiz burada ve özgürde değiliz. Üstelik üniversitenin adı duyulmamıştı. Şehrin insanları yobaz, sanayisi yok ve küçük bir şehir.

Sevilay Karakuş(18)  / Gizem Hoflu(17)

Zonguldak, genel itibariyle güzel bir şehir değil. Burada doğup, yaşadığımız için hayata atılmadan önce farklı bir şehri tanıma isteği duyuyoruz. Daha kalabalık bir şehirde yaşamak istiyoruz. Burada göremediğimiz imkânları büyük bir şehirde bulacağımıza inanıyoruz.

Yunus Emre Eryiğit(20)

Bursa üniversitesinde okuyorum. Zonguldak’ı istemiyorum. Çünkü şehir gelişmemiş. Bu şehirde ilerleyebileceğimi düşünmüyorum. Şehirde öğrenciler için yeterli imkânlar yok ve oldukça pis bir şehir.

Melike Arslan(19)

Öncelikle gençler yani bizler, özgürlük arıyoruz. Bu yüzden ailemizden uzaklaşma ihtiyacı duyuyoruz.

Eğer ailem burada olmasaydı Zonguldak’ı isterdim. Kaliteli bir okul, eğitimi de gayet iyi.

İrem Köseoğlu/19

Mersin üniversitesinde okuyorum. Zonguldak’ın üniversite için uygun bir şehir olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca şehirde, öğrenci için yeterli iş olanakları yok.

Anıl Yılmaz(17)

Zaten hep bu şehirdeyim, sıkıldım ve yeni bir şehirde yeni bir başlangıç yapmak istiyorum.

Murat Gök(19)

Mecburen puan dolayısıyla burayı tercih ettim. Normalde İstanbul Teknik Üniversitesi istiyordum. Çünkü bölümüm için en iyi yer orasıydı.

Serap Atalay(23)

Bu şehri aileme yakın olmak için çok istedim ama burada bölümüm yoktu.