Gerçek bir doğa harikası…

Değirmenağzı Şelaleleri

Halkın Sesi Gazetesi, bu haftadan itibaren Zonguldak ve bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini sizin için yerinde görüntüleyecek. Yolculuğumuzun bu haftaki durağı Zonguldak’ın Kozlu İlçesinde doğaseverleri ağırlayan Değirmenağzı Şelaleleri… Yeşilin bin bir tonuyla ziyaretçilerini büyüleyen Değirmenağzı Şelaleleri kelimenin tam anlamıyla bir doğal cennet. 

Doğa harikası Değirmenağzı Şelalesi

Kozlu ilçesindeki Değirmenağzı Şelaleleri ilin en önemli çağlayanları olup, gezinti ve trekking amaçlı olarak kullanılmakta…

Değirmenağzı Deresi üzerinde bulunan şelaleler, irili ufaklı pek çok şelaleden oluşmaktadır.

Değirmenağzı deresi, 595 metre rakımlı Namazlık Tepe’den doğmaktadır. 11 km uzunluktaki dere, başlangıçta Killik Dere, Yahma Köyü yakınlarında Yahma Dere, sonrasında ise Kışla Dere adını alarak Karadeniz’e dökülmektedir.

Bülent Ecevit Üniversitesi yolunda, soldaki çeşmeden girişini yapacağınız doğa harikası şelalelerin bulunduğu kanyon, etrafı yoğun bitki örtüsüyle kaplı, muhteşem görselliğe sahip özellikle bahar aylarında suların yükselmesi ile birlikte daha güzel bir yer haline geliyor.

Yılın her döneminde büründüğü farklı güzelliklerle insanları kendine hayran bırakan bu kanyon, son dönemde Zonguldak halkı ve çevre şehir sakinlerinin ilgisini çekmeyi başardı. Şelaleler hakkında düşüncelerini dile getiren Dağlar Bayırlar ekibinden Recep Arslan, “Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Bana inanılmaz bir huzur veriyor. Bu güzelliklerin tarifi yok. Özgür yaşamın o muhteşem havasını arayanlara tavsiyem şudur: Bir hafta sonu kendinize, ailenize ve sevdiklerinize bol oksijenli bir mola verin. 4 şelaleden şıkır şıkır akan mavi yeşil suların, kuşların, böceklerin sessizliğinde doğayla iç içe olmanın farkındalığını yaşayın.” şeklinde konuştu.

Haftaya yolculuğumuz Harmankaya Şelalesi’ne…  ÖZEL HABER: Meryem AKGÜN