Zonguldak’ta yemek üzerine farklı bir alternatif sunan Grii Restaurant 33 yaşındaki genç işletmecisi Özlem Acar Halkın Sesi’ne hayallerine nasıl ulaştığını anlattı.

 

Muhabirimiz Yıldırım Yılmaz Grii Restauran’tın nasıl doğduğunu ve geliştiğini anlatan Özlem Acar “Farklı lezzetler ve farklı tatlar ile müşterilerimize hizmet etme gayreti içindeyiz” dedi.

 

Dumlupınar Üniversitesi Seramik Mezunu olan Özlem Acar hayallerini kurduğu ticarete yemek sektörü üzerinden başlayarak, bu sektörde ender olan bayan işletmecilerden biri oldu.

 

33 yaşındaki Özlem Acar işletmeciliğini yaptığı işyeri için “Gözlerimi kapattım, hayal ettim ve yaptım” dedi.

 

 

Halkın SESİ: Hangi sektörle uğraşıyordunuz. Ticarete atılma fikri kafanızda nasıl oluştu. Neden yemek sektörü ?

“Ben seramik eğitimi aldım. Ama ticaret hep kafamın bir yerinde vardı. Bu iş yerini açana kadar birkaç iş deneyimim oldu. Bu iş deneyimimler sırasında Ayvalık’ta çalıştığım firmayla ortaklığımı bitirerek Zonguldak’a döndüm. Artık tek başıma bir şeyler yapmanın planları içine girdim.

Uzun süre ne yapabilirim diye düşündüm. Aslında daha çok cafe-restaurant tarzı  gençlere hitap eden bir mekan açma hedefi içindeydim.

İstanbul ve büyükşehirlerde görüyoruz. Starbucks gibi yerler düşünüyordum. Ama böyle bir işyeri açmak nasip oldu. Yemek üzerine faaliyet gösteren bir işyeri ile ticaret hayatına atıldım.

Aslında bu iş bir anda oldu baştanda söylediğim gibi önceliklerim farklıydı ama bu şekilde oldu. Sonuçta ticaret hayalimdi ve şimdi hayallerimi gerçekleştirmenin mutluğu içinde çalışıyorum.”

 

Halkın SESİ: Yemek sektörü farklılıkları içinde barındıran bir alan. Siz en başından beri bu alanda neleri hedeflediniz. Ne gibi alternatiflerle müşterilerinizin karşısına çıktınız ?

“Bu işe başladığımda bir ortağım vardı. Daha sonra tek olarak faaliyete devam ediyoruz. Biz burada hem göze, hem de insanların midesine hitap etmeye gayret gösteriyoruz. Farklı lezzetler ve farklı tatlar ile müşterilerimize hizmet etme gayreti içindeyiz.

Müşterilerimize daha çok hafif yemekler, zeytinyağlılar sunuyoruz. Müşterilerimiz lezzetlerimizi beğeniyor. Belli bir müşteri potansiyelimiz var. Memurlar, avukatlar ve bankacılar ağırlık olan müşteri portföyümüzü daha da geliştirme gayreti içindeyiz. Hedefimiz tüm Zonguldak’ın uğrak yeri olan bir mekan olmak.”

 

Halkın SESİ: İşyerinizde farklı bir dekarasyon görüyoruz. Bu dekarosyonu oluştururken esinlendiğiniz mekanlar oldu mu ?

“İşyerimin dekorasyon ve tüm yapım fikri bana ait. Her şeyi kendim tasarladım. Kendime öz fikirlerimle böyle bir mekan oluşturduk.  Gözlerimi kapattım, hayal ettim ve yaptım. Ustalarım ve çalışanlarım çok iyi insanlar hep beraber bir uyum içinde çalışıyoruz. Kaliteye ve hizmete önem veriyoruz. Bu doğrultuda her geçen gün kendimizi geliştirerek hizmet vermeye devam ediyoruz.”

 

Halkın SESİ: Müşterilerinize ne gibi lezzetler sunuyorsunuz ?

“Daha çok sebze ağırlıklı, zeytin yağlı yemekler. Mesela çoğu lokantada soğuk zeytin yağlı yemek yok. Zonguldak’ta tek olduğumuzu düşünüyorum. Mesela  Ispanaklı graten ve kabaklı graten çok bulunmuyor lokantalarda. Kuru fasulye nohut zaten var bakliyat olarak. Et yemeğimiz oluyor. İlk zamanlar et yemeğine fazla yüklenmiyorduk. Baktık ki çok talep var et yemeğinin fazla olmasından yana. Talep çok olduğuna göre ona göre hareket ediyoruz. Eskiden menüde bir çeşit et yemeği varken şimdi ikiye artırdık. Talep neyse ona göre hareket ediyoruz.

Kendi belli çizgimiz var ondan da ödün vermiyoruz. Müşteri mesela şunu koyun dedi. Kebap ya da bir farklılık yaratın dediğinde tabiî ki deyip yaptığımız oluyor.

Müşterilerimizin bizi eleştirdiği noktada kendimizi tartıp biçiyoruz ama buranın bir konsepti olduğu için denediğimiz şeyler oluyor. Baktık ki çok elverişli değil. Bizim tarzımıza hitap etmiyor. O zaman değiştiriyoruz.”

 

Halkın SESİ: Bayanları bu sektörün başında görmeye pek alışık değiliz. İlk başlarda bunun zorluklarını yaşadınız mı. Personelle ilişkileriniz nasıldı. Bu durumu nasıl aştınız ?

“İlk günler yürütemeyeceğimi düşünüyorlardı. Hani bir şeylerin çabaladığım farkındalardı. İlk görüntü farklıydı. Böyle bir yer Zonguldak’ta yoktu. Zonguldak’ta dikkat ederseniz çok lokanta açıldı kapandı son dönemde. Özellikle son iki dönem bizim için zor bir dönemdi. Bizimde bir şekilde ayakta kalmamız şarttı son dönemde. Ama belli bir mücadele verdik tabii. Bende toydum. Bu işi sonuçta bilmiyordum. Bir hayaldi gerçekleştirdim. Sonunda devam ettim ama bende toydum. Şimdi işi öğrenmeye başladım. Daha farklıyım. İnsanlarında bakış açısı değişti.

Personelimle de başta sıkıntılar yaşadık. Bir bayanla çalışmanın sıkıntılarını yaşadılar. Ama bu sıkıntıları aştık. Şimdi çok iyi bir şekilde çalışıyoruz. Onlar benim ne istediğimi biliyorlar ve bir problem yaşamıyoruz.”

 

Halkın SESİ: Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir ?

“Çok isterim farklı bir şehir olsun yenilikler olsun.  Bu durum bir iki sene daha durağan geçecek gibi duruyor. Ben kendi adıma bu sektörde daha farklı yenilikler yapmaya çalışırım. İnşallah benim gibi farklı sektörde olan arkadaşlarımıza ve Zonguldak adına farklı bir şeyler yaparlar. Hedeflerim var. Biraz daha tecrübe kazandıktan sonra Zonguldak’ta farklı şeyler yapmak istiyorum” dedi.

 

Röportaj: Yıldırım Yılmaz

Fotoğraflar: Aykut Kara