Kırkfırın Ekmek

Biz zaten bol kullanıyoruz, malzemeden kısıtlama yok. El yapımı olduğu için bir kısıtlama olacağını düşünmüyoruz. Kıymayı sabit bir yerden aldığımız için orada fiyat artışı olursa doğal olarak bizim poğaça, böreklerimizde de fiyat artışı olur. Mesela kıymalı poğaçalar bir lira, buna zam gelir mi bilmiyorum. Sürekli aynı malzemeleri kullanıyoruz. Zam geldikçe kıymanın azaltılması falan yok bizde.

Rüyam Kebap

İskender’de 100gr et var. Normalde piyasada İskender 13 lira, biliyorsunuz biz de vatandaş yesin diye 11 lira. Ama bizim mutfakta birader var, kasada hanım var. Biz o şekilde kurtarıyoruz ama tamamen böyle olduğu zaman ne olacak? Fiyatları biz de yüksek tutmak zorunda kalacağız. Kampanya İskenderimiz var, öğrenciye mahsus biliyorsunuz. Normalde kola 1 bucuk lira, biz bayisi ile anlaştık 75 kuruşa alıyorum, öğrencilerden de para almıyorum. Yani demek istediğim kıymada fiyat artışı olursa biz de vatandaşımızı üzmeyecek şekilde artışlar yapacağız.

Oğuz Yılmaz

Ben bir tüketici olarak, elbette kendi çıkarlarımı düşünmek durumundayım. Ben zam yapılmasını istemem. Eğer esnaf maddi anlamda gerçekten zor duruma düşecekse zam yapmaları gerekir.

Fahriye Akkaş

Ben üç çocuk annesiyim, çocuklarımı ve kendi masraflarımı düşünmek zorundayım. Zam yapılmasını aslında istemem fakat esnafımızı da düşünmek lazım, onların da geçindirmesi gereken bir aileleri ve ödemeleri gereken işçi maaşları var. Bu yüzden küçük bir oranda da olsa zam gelmeli derim ben.

Duygu Alkan

Yapsınlar, sonuçta verdiğimiz paraya değer. O zaman hem esnaf memnun kalır hem de müşteri.

Oğuzhan Buyuklı

Ben öğrenciyim, kendimi düşünerek yapmamalılar diyorum çünkü bundan 5-6 sene önce 75 krş’a pide yiyorduk, şimdi 1.75 liraya yiyoruz. Öğrencileri düşünmeliler. Hatta buradan sesleniyorum; öğrenciler için zam değil de fiyatlar da düşürme bile yapabilirler.

Cemre Akkaş-Tutku Demirsay