Halkın Sesi ilk yoklamayı yaptı:

Konuşanlar arasında CHP ve MHP’nin ortak adayını tanıyanların azlığı ve Başbakan’ın seçimleri ilk turdan kazanacağına yönelik fikir birliği dikkat çekti. Halkın sesi böylece ilk yoklamayı yapmış oldu. Seçimler yaklaştıkça Halkın sesi kamuoyunun nabzını tekrar tekrar tutacak ve en yakın olasılığı sizlere sunacak. İşte Halkın Sesi’ne Cumhurbaşkanlığı seçimi için konuşanların düşünceleri:

Necati Kayık (60) Emekli: “Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ilk defa duyduk televizyonlar sayesinde. Daha önce bir duymuşluğumuz yok. Şimdiye dek yaptığı konuşmalar iyiye benziyor. Neler olacağını tabi ki vakit gösterecek. Bana kalırsa Başbakan 2.tura kalmaz bu seçimi alır.”

Mehmet Yıldız (19) Öğrenci: “Kendisini tanımıyorum. Medyadan duyduğum kadarıyla biliyorum. Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkması iyi oldu. Geçmişine bakarsak güçlü bir rakip olduğunu görüyoruz. Fakat bana kalırsa Başbakan fark atar.”

Ömer Kabuk (58) Aşçı: “Kendisini daha önce ne televizyonda ne radyoda duymadık. Yurt dışında çok büyük yerlerde görev almış ama bizim haberimiz yok. Halk tanımadığı halde 2 tane partinin desteğiyle adaylığını koydu. Neler olacak görüceğiz. Benim görüşüm seçimleri Erdoğan farklı kazanır. Çünkü Ekmeleddin Bey’i tanıyan yok.

Gülşah Kasap (28) Ev Hanımı: “Son birkaç aydır seçimler sayesinde tanıdık kendisini. Geçmişini de bu sayede öğrendik. Böyle bir adayı kimse tanımıyor. Ben de dahil olmak üzere halk tanımadığı bir kişiye oy vermez. Ama bu Başbakana oy verileceği anlamına gelmez. Ekmeleddin Bey’in daha çok tanıtılması lazım. Medya bu kişiyi halkın gözüne sokması lazım. Böyle giderse seçimleri Erdoğan kazanır.”

Sabri Kırış (70) Emekli:  “1 aydır kendisini yakından takip etmekteyiz. Bizde televizyonlardan tanıdık. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyorsa kendisinden bu devlete hayır gelir. Konuşmalarını olgun ve yapıcı buluyorum. Kendisi devletimize çok faydalı olur. Fakat Başbakan devletin imkanlarını kullandığı için seçimleri alır. Adil olması için istifa etmesi gerekir.”

Selami Gürsoy (54) Öğretmen: “Kendisini İslam Konferansı Örgütü’nde başkanlık yaptığı dönemden beri takip ediyorum. Adaylığını zayıf buluyorum. Kendisinin her ne kadar önemli yerlerde görev almış olsa da Başbakan karşısında mücadele edebilecek güçte olduğunu düşünmüyorum. Açık ara farkla Tayyip Erdoğan alır. Çünkü kendisi bir marka olmuş durumda.”

Furkan Kayabaşı (18) Öğrenci: “İhsanoğlu Mısır’lı olduğunu biliyorum. Birçok ülkede görev almış. Kendisini seçimlerde tanıdık. Adaylığını çok saçma buluyorum. Mısırdan kalkıp gelip Türkiye’yi yönetemez. Seçimleri direk Başbakan alacaktır. Çekişme olmadan, 2. tura kalmadan seçimler biter.”

Aydın Yalçın (48) Ev Hanımı: “Herkes gibi ben de televizyonlar ve tanıtımlar sayesinde tanıtım. Kendisinin destekçisiyim. Demokrat ve laik bir insan. Konuşmaları güzel. İcraatlarını bilemem ama düzgün bir insan. Fakat bizim halkımızın ne yapacağı belli değil. Çalsın da çalışsın diyorlar. Zonguldak Belediyesi’nde bile AKP oyları fazlaydı. Başbakan seçimlerde devletin gücünü kullanıyor. İnşallah adil bir seçim olur. Seçilecek kişi herkesi kucaklar. Her ne kadar Erdoğan tarafsız olamam dese de.”

Bora Çevik (21) Öğrenci: “Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçimler sayesinde televizyonlardan tanıdık. Daha önce tanımıyordu kimse. CHP ve MHP’nin ortak adayı olarak çıkması garip bir durum. Muhalefet olmak için güçlerini birleştirdiler. Seçimler bana kalırsa ilk turda bitecek. 2. tura kalması biraz zor. Başbakan Erdoğan ilk turdan kazanır.”

Osman Kasap (35) Taksi Şoförü: “Televizyonlardan anlattıkları kadarıyla tanıyorum. Bence böyle bir adayın iki parti tarafından aday gösterilmesi AKP’nin ayarladığı bir kurgu. Tanınmayan birini koyarak oyların dağılmasını engellemeye çalışıyorlar. Halk verecek oyları. Kimsenin tanımadığı birine oy vereceğini zannetmiyorum. Zaten seçim sonuçları bana kalırsa şu anda bile belli durumda. Erdoğan yüzde yüz alır bu seçimleri.”