29 Ağustos’ta yapılacak AKP Merkez İlçe Kongresinde tek aday olan Mükerrem Ayçiçek Halkın Sesi’ne konuştu:

“KAFAMA SİLAH DAYASALAR
İLLEGAL İŞ YAPMAM”

AKP Merkez İlçe kongresi öncesinde genel merkezde yapılan temayülden adı yeni ilçe başkanı olarak çıkan Mükerrem Ayçiçek, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada tüm önyargılardan uzak, herkese eşit mesafede olacağına vurgu yaparak, “Görev teklif edildiğinde görevden kaçamazdım. Kimseyle sorunum yok. Bundan sonra enerjimizi Zonguldak için harcayacağız. Hata yapabiliriz ama yanlış asla yapmam. Kafama silah dayasalar kimse bana illegal bir iş yaptıramaz” dedi.

“HERKESE EŞİT MESAFEDEYİM” 

2001 yılında AK Parti kurucu il başkan yardımcısı olarak siyasete başladığını 2004’de ise ayrıldığını ifade eden Ayçiçek, “Partinin içinde olmadım ama partiye, davaya ve Recep Tayip Erdoğan’a bağlılığım hep devam etti. İl Koordinatörü benimle görüşmek istediğini söyledi. Görüşmemiz sonunda genel merkeze davet edildim. Burada görevi bana tebliğ ettiler. Bu benim için son derece onurlu bir görev. 
Partili arkadaşlarıma herkese eşit mesafede olacağına söz veriyorum. Milletvekillerimiz ve belediye başkanlaımızla enerjimizi Zonguldak için kullanacağız. Benim kimseye bir küskünlüğüm yok. Aynı potada birleşip partililerimizle hedefle doğru yürüyeceğiz” şeklinde konuştu. 

“LİYAKATLİ BİR YÖNETİM OLACAK”

29 Ağustos’ta yapılacak kongre öncesinde yönetim listesini oluşturabilmek için hazırlıklara başladıklarını belirten Ayçiçek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Liyakatli arkadaşlardan oluşacak bir yönetim listesiyle geçmiş yönetimlerde olduğu gibi çıtayı alıp daha yukarı taşımak istiyoruz. Aday arkadaşlarımızın hiç birini kaybetmek, onlardan uzak durmak gibi bir şansım yok. Kendilerinden hem yardım hem destek istiyorum. Tabi basının ve Zonguldak halkının da desteği çok önemli. Doğru bilgi geldiği halde çözüm için var gücümüzle arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız”