İl Emniyet Müdürü Osman Ak, tarafından hazırlanan proje önümüzdeki günlerde Valilik ve Belediye makamlarına teslim edileceği belirtildi.  Proje uygun bulunursa Gazipaşa Caddesi araç trafiğine kapatılacak.

Çalışmada Soğuksu’nun tek yön olması gündemde… Dosyada yer alan trafiğin yoğun olduğu güzergahlar ise Soğuksu Cumhuriyet Caddesi, Acılık Caddesi, Gazipaşa Caddesi ve Uzunmehmet Caddesi şeklinde…

Haber: Nermin AKKAYA

Gazipaşa Caddesi’nin trafiğe kapatılıp yayalara bırakılması yönünde hazırlanan proje hakkında Halkın sesi Muhabiri Nermin Akkaya, farklı mesleklerde esnaflarla görüşerek önerilerini aldı.  Çoğu esnaf trafiğin kapatılınca işlerinin artacağını söylerken, kimisi de trafiğin yer altından sağlanıp yer üstünün ise gezi yolu olmasını istedi.

TIR ve kamyonların şehir içerisinden geçişlerinin önlenmesi gerektiğini ve tünellerin açılmadan trafiğin rahatlamayacağını öne süren esnaf, milletvekillerine de çağrıda bulundular; “Eskiden buyana meclise gönderdiğimiz milletvekillerimiz sağ olsunlar ilgilenmiyorlar ilimizle. Uğraşıyoruz sorunlarla. Yenilere sözümüz yok. Çalışmalarını göreceğiz. Ama eski milletvekilleri gibi yaparsa kendileri kaybederler.”
“Kapatılsın ki; Beyoğlu gibi olsun”

Giysi esnafı Erdoğan Doymuş; “Cadde trafiğe kapatılırsa çok güzel olur. Örneğin işler açılır insanların gezeceği alan meydana çıkar. En güzel tarafı ise trafik yoğunluğu yaşanmaz. Diyorlar ki; trafik kapanırsa işler azalır. Ben bu görüşe inanmıyorum. Çünkü bunun örneklerini diğer şehirlerde gördük. Karabük’te trafiğe açık caddeyi insanlar için komple kapatmışlar çok da güzel olmuş. Neden biz İstanbul Beyoğlu’ndaki gibi caddemizi trafiğe kapatıp yayaların hizmetine sunmayalım ki? Kafe ve restoranları olanlar kapılarının önüne sandalyeler koyabilir.”
“Yer altı trafik, yer üstü gezi yolu olsun”

Esnaf Necdet Kapkaç: “Bu düzenleme güzel bir şey ama evvela alt yapısı hazırlanmalı. Eğer trafik bu şekilde kapatılırsa bu işin sıkıntılı olacağını düşünüyorum. Mitingler sırasında denenip trafiğin akışının kolaylıkla sağlandığı söyleniyor. O günlerde vatandaş miting var diye çarşı meydanına arabayla inmiyor. Resmi kurumlar genelde kapalı oluyor. Trafik bu şekilde rahatlık sağlanmış olması göz önüne alınmalı. Bunlar geçici uygulamalardır. Açıkçası trafik alt yapısı tamamlanmadan kapatılırsa rahat işleyeceğini uygun görmüyorum. Esnaf olarak işlerimizin düşeceğini de düşünüyorum. Alternatif yollarımız yok. Aslında bu duruma karşı değiliz yanlış anlaşılmasın. Cadde trafiğe kapatılıp gezi yolu haline getirilmesini isteriz. Zonguldak Belediyesi eski Başkanı İsmail Eşref döneminde madenci anıtının oradan trafik yeraltından sağlanacak ve yer üstü gezi yolu olması düşünülen bir proje vardı. Bunun hayata geçmesini merakla bekliyorduk. Güzel bir projeydik. Maalesef o günkü koşullara göre hayata geçmedi.”
“Yeniler, eski milletvekilleri gibi yaparsa kaybeder”

Esnaf Ali Alkan: “Bana göre Gazipaşa Caddesi’nin kapatılması hiçbir zaman mümkün değil. Çünkü Zonguldak şuan ki trafiği bile taşıyamıyor. Hiçbir yol yapılmadığı gibi çevre yollarımız da yapılmadı. Bu caddenin trafiği yüzünden hiçbir ambulans hastasını vaktinden önce hastaneye yetiştiremiyor. Burada bütün araçlar park halinde ve caddeyi kapatmak mümkün değil. Önce çevre yolları ile şehrin bir rahatlaması lazım. Tünellerin yapılması gerekiyor. Önümüzü görelim.  Bende çok isterim ki cadde trafiğe kapatılıp burası gezi yolu olsun. Hal böyle olunca işimiz daha çok olur. Eskiden buyana meclise gönderdiğimiz milletvekillerimiz sağ olsunlar ilgilenmiyorlar ilimizle. Uğraşıyoruz sorunlarla. Bu seferki milletvekillerimiz yeniler. Yenilere sözümüz yok. Çalışmalarını göreceğiz inşallah. Ama bunlarda öteki vekiller gibi yaparsa kendileri kaybederler.”
“Tüneller açılmadan cadde kapatılamaz”

Seyyar satıcı Nuri Kocaoğlu: “Gazipaşa Caddesinin kapatılacağını duyduk ama bu şartlarda kapılmasının uygun olup olmayacağını bilmiyoruz. Kapatılması daha güzel olur. Çünkü cadde çok sıkışık ve kaldırımlar yayaların yoğunluğunu kaldırmıyor. Kapatılırsa vatandaş istediği gibi rahat rahat alışverişini yapabilir. Ağır vasıta TIR ve kamyonların şehir içerisinde geçişi görüntü ve gürültü açısından çok hoş olmuyor. En önemlisi de tünellerin açılması. Tüneller açılıp faaliyete geçmedikçe Gazipaşa’nın trafiğe kapatılması mümkün olmaya bilir. Çünkü çevre yol faktörümüz yok ve trafiği çevre yollara yoğunlaştıralım. Tır ve kamyonların şehir içinden geçişi ne zaman önlenirse Gazipaşa trafiğe kapatılabilir. Bir vatandaş olarak kapatılmasını isterim. Sabahın 8’inden akşamın 8’ine kadar caddede bilet satıyorum. Gürültü nedeniyle başımın ağrısından duramıyorum. Cadde trafiğe kapatılsın ve vatandaşa gezi yolu olarak açılsın isteriz.”

“TIR ve kamyon geçişi önlenirse trafik rahatlar”

Kuyumcu esnafı Ethem Demirci: “Zonguldak’ta kullanılan bir tane caddemiz var. Gazipaşa yani mecburiyet caddesi. Bu caddeden istesen de geçeceksin istemesen de geçeceksin. Bu nedenle Gazipaşa Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının pek uygun olacağını düşünmüyorum. Sadece ağır vasıta taşıtları TIR ve kamyonların şehir içinden geçişi önlense trafik rahatlar. Trafiği tıkayan ağır vasıta araçlardır. Trafiği alternatif yollar üretilmedikçe kapatılması yanlış olur diye düşünüyorum. Çünkü bankalar, pastaneler ve eczaneler bu caddede. İnsanların bütün ihtiyaçlarının karşılayacak faktörler bu cadde üzerinde. Zonguldak’ta üç dört caddemiz yok. Tek caddemiz var. İyice araştırılıp öyle kapatılmasını öneririm.”