CHP üyesi Necmi Bahadır’dan, CHP Zonguldak eski Milletvekili Harun Akın’a çok konuşulacak bir itham:

‘Kaybedince “serbestsiniz” dedi’


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) üyesi Necmi Bahadır,  Zonguldak Belediye Başkanlığı ön seçimi sonrasında seçimi kaybeden Harun Akın’ın seçim ofisinde kendisini destekleyen ekibe hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında “Herkes serbest” dediğini iddia ettiği. Akın’ın bu mesajı sonrasında onu destekleyen bir çok kişinin AKP’ye çalıştığını, hatta ev toplantıları düzenlediğini ifade eden Bahadır, “Bugüne kadar parti zarar görür diye sustuk. Ama bundan sonra o arkadaşlarla her platformda mücadele edeceğiz. Harun Bey’in o açıklamasından sonra AKP’ye çalışmasına rağmen, İl ve Merkez İlçe Başkanlığı yönetime giren isimler var. İhanetçiler temizlenmedikçe bu partinin sırtı yerden kalkmaz.” dedi.  

“7 HAZİRAN’DA NEREDEYDİ?”

Harun Akın’ın samimiyetsiz olduğunu ifade eden Bahadır, şöyle konuştu: “7 Haziran’dan sonra 3’üncü sıradaki Deniz Yavuzyılmaz’ı genel merkezde yerken, ‘Karadenizlilerin oyunu alacağım” diyen Harun Akın, Deniz Yavuzyılmaz’ın Trabzonlu olduğunu bilmiyor muydu? Ali Koçal il başkanı iken 2007 genel seçimlerinde milletvekili olunca kendisine ihanet etmekle suçlayan Harun Akın’ın hem de önseçimle gelmiş Deniz Yavuzyılmaz’a yaptığı antidemokratik ve haksızca değil miydi?  O tarihte Ali Koçal’ı ihanetle suçlayan Harun Bey, Deniz Yavuzyılmaz’a yaptıklarından sonra Ali Koçal’a söyledikleri için basın önünde özür dilemeli. Bir kere Harun Akın samimi değil. 1 Kasım’da çalıştığı kadar milletvekili seçildiği dönemde bu kadar çalışmadığını söylüyor. Peki, 7 Haziran’da sıralamada değil miydi? Bunun adı ihanet değil mi?

“FATURAYI BAŞKASINA KESİYOR”

Merkez İlçe Kongresi’nde kürsüye gelen Harun Akın’ın, 2 saat süren konuşmasının büyük bir bölümünde Urfa’dan, Van’dan örnekler vererek kendi başarısızlığını kamufle etmeye çalıştığını söyleyen Necmi Bahadır, “Çaycuma kökenli milletvekili olduğunu ve Çaycuma’nın yüzde 4 oy kaybettiğini söyleyerek seçim hezimetini başkasına fatura etmek istedi. Konuşmasının büyük bir bölümünde ailesine ayırması ise ben ve benim gibi bir çok kişiyi şaşırttı. Halbuki Harun Akın, eğer bugün siyasette varsa geçmişte bizim gibi ona omuz veren CHP’liler sayesindedir.  Merkez İlçe seçimlerinde biz de partimize yakışan bir divan başkanı önerecektik. Ancak ne zaman ki Yavuz Boz’un aday olduğunu öğrendik biz aday çıkartmadık. Çünkü Yavuz Boz’un muadilini bulamadık!” dedi.