Zonguldak Kuaförler ve Berberler Odası Başkan Adayı Soner Koç, Odanın bir takım sıkıntıları olduğunu ve göreve geldiği takdirde odayı feraha çıkarana kadar para talep etmeyeceğini söyledi.

Halkın Sesi Gazetesi muhabiri Emre Can BAYRAM, Zonguldak Kuaförler ve Berberler Odası Başkan Adayı Soner Koç’la seçim sürecini değerlendirdi.

Zonguldak Kuaförler ve Berberler Odası Başkan Adayı Soner Koç, ilk olarak hedeflerinin odanın gelirini iki katına çıkartmak olduğunu söyleyerek, ‘’Odanın 40 50 bin lira gelirini iki katına çıkartmak için kermes, gezi, sicilsiz üyeleri tespit edip üye yapacağız. Eğitim salonunda kurslar açarak gelir elde edeceğiz. Ekip halinde çok iyi çalışarak hedefi daha üst seviyelere taşıyacağız’’dedi.

‘’35 yıldır Zonguldak halkına hizmet veriyorum’’

35 yıldır kuaförlük mesleğini yaptığını ifade eden Soner Koç, ‘’35 senedir bu işin içerisindeyim. Bu işten ekmek yiyorum. Bu işte de başarılı olduğumu tahmin ediyorum. Meslek grubu arkadaşlarımız içerisinde yıllardır sıkıntılar olduğunu biliyorum. Odamızla da ilgili sıkıntılar olduğunu da biliyorum. 45 senedir Zonguldak’ta bir erkek kuaförünün bu işe el attığını görüyorum. Daha güzel şeyler başarabileceğimizi düşünüyorum. Meslek grubumuzu bay bayan ayırt etmeksizin aynı çatı altında güzelce temsil etmek istiyorum. Düşüncelerimiz güzel hırslıyız. Hırsımız da mesleğimizle alakalı. Başka bir hırsımız yok. Meslektaşlarımıza daha güzel nasıl bir hizmet sunarız onun düşüncesindeyiz’’diye konuştu.

‘’Eğitim anlamında açlık var’’

Zonguldak Kuaförler ve Berberler Odası Başkan Adayı Soner Koç, seçim çalışmalarında meslektaşlarının eğitim anlamında açlık yaşadığını söyleyerek, ‘’Mesleğimizle alakalı seçim çalışmasında şunu gördüm. Zonguldak’ta bizim meslek grubumuz içerisinde hepsinden öncesi eğitim anlamında açlık var. Bu açlığı gidereceğimize inanıyoruz. Odamızla olan sıkıntılar aslında bizlerden kaynaklıyor. Baktığınız zaman şuanda ki mevcut yönetimin içerisinde bende varım. Şuanda başımızda olan Ergün Öztürk ağabeyimizin bu bizim başımızı çekiyor ama aynı zamanda babalık yapıyor. Buna göre meslek grubunun içerisinde ki eğitimsizliklerle alakalı yapabileceğimiz çok şey var’’dedi.

‘’Kuaförlük mesleğinin gelecek nesillere aktarılması noktasında girişimlerde bulanacağız’’

Kuaförlük mesleğinin gelecek nesillere aktarılması noktasında, Milli Eğitim Bakanlığına girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Koç, ‘’Bizim devletimizin bize sunduğu çok güzel imkanlar var. Bu projeler insanlar aklında parasal olara kalmış. Aslında eğitim anlamında baktığımız zaman Meslek Liselerimiz var. Kız meslek liselerimiz var. Üniversitelerimiz var. Bunlara bir girişimde bulunup proje hazırlanıp milli eğitim bakanlığımıza sunabiliriz. Meslek dersi anlamında kuaförlük berberlik dersleri verilebilir. Tabi ki bunlar zaman alacak ama 4 yıllık süreçte bunları yapacağımıza eminim. Amacımız alttan yeni nesilin gelmesini sağlayacağız. Bizim amacımız hep beraber yürüyerek mesleğimizi en güzel şekilde icra etmek. ‘’

‘’Merkez ve Mahallerde fiyat tarifelerinde sınıflandırma yapacağız’’

Zonguldak Kuaförler ve Berberler Odası Başkan  Adayı Soner Koç,Merkez ve Mahallerle de fiyat tarifelerinde sınıflandırma yapacaklarını söyleyerek, ‘’Tepebaşı, Rüzgarlı mahallesinde ki meslektaşımızla çarşıda ki meslektaşımızı bir tutamıyız. Kapasite olarak baktığımızda hepsi ayrı ayrı kitlelere hitap ediyor.  Merkez’de ki de Zonguldak’a hitap ediyor. Onların tarifeye uymamalarında ki sebep gerek müşteri bazında gerek potansiyel bazında daha düşüktür. Haliyle onlar da ister istemez tarifeye uymuyorlar. Burada bir sınıflandırma yapılabilir. Çünkü bu eskiden vardı. Şimdi de yönetim olarak böyle bir şey yapılırsa daha iyi olur.  O yüzden sınıflandırma yapılabilirse herkes daha iyi hizmet verir’’şeklinde konuştu.

‘’Göreve geldiğimiz takdirde ünlü markalarla eğitim ve seminer vereceğiz’’

Göreve geldiği takdirde eğitim ve seminerlerle meslektaşlarına güzel bir eğitim vereceklerini ifade eden Koç, ‘’Bayan kuaförleri arasında şöyle bir durum var. Erkek kuaförleri bu odayı yürütemez. Bu işi yapamaz. Bayan kuaförlerine istedikleri hizmeti veremez diye söylentiler var. Bu tamamen bence asılsızdır. 45 senedir oda başkanı bayan kuaförüdür. Odanın geldiği durum bellidir. Şunu söylemek istiyorum. Eğer seçilirsek yönetim olarak gerçekten nasıl bir hizmet anlayışında olacağımızı göreceksiniz. Seminer ve eğitim anlamında şuanda bile görüştüğümüz arkadaşlarımız var. Güzel projelerimiz var. Yapacağımız eğitimlerde de ünlü markalar ve isimler gelerek meslektaşlarımıza güzel bir eğitim verecekler. Bunun girişimleri yapıldı. Seçimin ardından bu eğitimleri meslektaşlarımıza vermeye hazırlanıyoruz’’diye konuştu.

‘’Odayı feraha çıkarana kadar para talep etmiyorum’’

Zonguldak Kuaförler ve Berberler Odası Başkan  Adayı Soner Koç, göreve geldiği takdirde, odayı feraha çıkarana kadar para talep etmediğini söyleyerek, ‘’Odamızın bir takımın borçları var. Odamıza seçildiğim takdirde odamızı belirli bir seviyeye getirene kadar odamızdan hiç bir şey talep etmeyeceğim. Oysa ki oda başkanlarının günümüzde belli bir maaşları var. Ben şuanda öyle bir parayı kabul etmiyorum. İlk önce odamızı feraha getirmemiz lazım. Eski oda başkanımızın bir takım sağlık sorunları var buradan geçmiş olsun diyorum. Onun her zaman eğemi bizde çok büyüktür. Her zaman onun engin bilgilerinden faydalanacağız’’dedi.

‘’Odanın gelirini iki katına çıkartmak için projeler üreteceğiz’’

Odanın gelirini iki katına çıkartmak için projeler yapacaklarını ifade eden Koç, ‘’Odanın 40 50 bin lira gelirini iki katına çıkartmak için kermes, gezi, sicilsiz üyeleri tespit edip üye yapacağız. Eğitim salonunda kurslar açarak gelir elde edeceğiz. Ekip halinde çok iyi çalışarak hedefi daha üst seviyelere taşıyacağız. Üyelerin 24 saat hizmetinde olacağız. Resmi daireler ve diğer kurumlarda ki işlerinde yardımcı olcağız. Sanatımızın gelişmesi için elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız. Bütün bunları yapmak için destek sizden görevi yapmak bizden. Tabi ki sıkıştığımız yerde onursal başkanımız Ergün Öztürk babamızı arayarak engin bilgilerinden yararlanacağız. Bu kutsal göreve talibiz Tüm adaylara başarılar dileriz.’’

Emre Can BAYRAM