Macera Ofisi’nin kurucusu Abdullah İlhan özel bir bankada 17 sene çalıştıktan sonra işini bıraktığını her zaman hayalinde kafasının bir köşesinde olduğu işin bu olduğunu söyleyerek Macera Ofisi’ni kurduğunu ifade etti. İlhan’a, 17 sene çalıştığınız işi nasıl bir anda bırakma kararı aldınız diye sorduğumuzda “Mantık sizi (a) noktasından (b) noktasına götürür. Hayal gücü ise her yere” dedi.

Macera Ofisi’nin kurucusu Abdullah İlhan, Zonguldak’ın yeşil ve mavinin buluştuğu güzel bir şehir olduğunu belirterek, Zonguldak’ta çamur futbolu ve balon futbolu etkinliklerini gerçekleştirmek istediklerini söyledi. İlhan, Halkın Sesi’ne Macera Ofisi’ni ve etkinliklerini anlattı.

Halkın Sesi: Macera Ofisi nedir?

Abdullah İlhan: “Macera Ofisi, kurumsal etkinlikler, spor etkinlikleri yönetimi, organizasyonlar ve doğa sporlarında 7 yıllık bir deneyime sahip, yepyeni ve enerji dolu bir event ajansıdır. Macera Ofisi, Çamur Futbolu ve Balon Futbolu sporunu Türkiye’ye getiren, tanınmasını sağlayan ve bu organizasyonu gerçekleştiren ve Türkiye Lisansı’na sahip ilk ve tek ajanstır.”

 

Halkın Sesi: Çamur futbolu ve balon futbolu tanıtabilir misiniz?

Abdullah İlhan: “Çamur Futbolu’nun tarihine değinecek olursak, ilk kez 1998'de Finlandiya’da doğmuş Bataklık Futbolu diye biliniyordu. İlk duyulduğunda çılgınlık olarak tanımlanan bu spor dalı kısa sürede beklenmedik bir ilgi ile karşılaşınca Finlandiya'nın sınırlarını aşmış Rusya, İrlanda, Amerika, Belçika, Hollanda, Brezilya, İngiltere ve daha birçok ülkeye ulaşmış. İlk kez Finlandiya'da 1998 yılında Ulusal Bataklık Futbol Şampiyonası düzenlemiş. Bu şampiyonaya 13 takım katılırken, 4 yıl gibi kısa bir sürede takım sayısı 60'a ulaşmıştır. Bu spor dalının ünü ülke sınırlarını aşınca 1999'da organizasyonun adı 'Avrupa Bataklık Futbolu Şampiyonası' olarak değiştirilmiş. 2012 yılında bu sporun dünya lisansının İskoçyalı sahibi Stewart Miller ile bağlantıya geçerek lisans,patent ve marka koruma anlaşması ile Swamp Soccer'ın Türkiye lisansını aldım. Yine aynı şekilde balon futbolunun da Türkiye lisansını aldım.

Balon Futbolu, ilk kez Norveç’te ortaya çıkmış kısa sürede Avrupa ülkelerinde alternatif spor olarak kendini sevdirmiş. Halen dünyanın en hızlı şekilde yayılan spor dallarından biridir. Bu spor dalının en büyük özelliği rekabetten çok eğlencesiyle ön planda olarak dikkat çekmektedir.

İzleyenler ve oyuncular için oldukça eğlenceli bir platform olan balon futbolu oyununun doğası gereği çarpma ve faul yapmanın serbest olduğu bir spor dalı ve oyuncular balon tasarımından dolayı hiçbir şekilde yara almamaktadır. Bay ve bayanlar tarafından rahatlıklar oynanabilen balon futbolu, etkinlikler, eğlence organizasyonları açık/kapalı çim alan, halı saha ve kapalı spor salonu gibi alanlarda oynanabilmektedir.”

 

Halkın Sesi: Bu spor dallarının tercih edilmesinin nedenleri nelerdir?

Abdullah İlhan: “Tercih edilme nedenlerin ilk başında Dünya’da hızlı bir şekilde yayılan spor aktiviteleri olmasıdır.  Türkiye’de ilk ve benzersiz ve farklı bir spor dalı olması insanların tercih etmelerini sağlıyor.

Özellikle balon futbolunun uzun ömürlü olması, herhangi ek maliyet giderinin olmaması, öğrencilere firmalara ve abone üyelerinize kolay uygulanabilir olması tercih edilme nedenlerini oluşturuyor. Ülkemizde futbolun çok sevilmesi ve balon futbolunun bunun en eğlenceli hali olması ve bu spor dalının sponsor çekme ve reklam alma imkanı sunarak medyanın ilgisini çekiyor. En önemlisi balon futbolu yenilik ve farklılık arayan müşterilerimiz için en cazip , en uygun ve uygulanması en kolay müthiş bir eğlence platformudur.”

Halkın Sesi: Macera Ofisi olarak hedefleriniz nelerdir?

Abdullah İlhan: “Amacımız, ülkemizde bu sporu sevdirmek ve yaymaktır. Her yıl büyük turnuvalara imza atarak ülkemizde  Çamur Futbolu’nu geleneksel bir hale getirmek, televizyon ayağında yarışma programı olarak sunmak, Bataklık Arena ile İstanbul’da, portatif saha ile diğer illerde ve üniversitelerde ve televizyon, yazılı basın ve sosyal medya aracılığı ile insanlara  ulaşmak, Kurumların motivasyon aktivitelerinin ve üniversite festivallerinin bir parçası olarak, çamur futbolu ile yeni ve değişik bir pazar oluşturmak istiyoruz.” (Aykut KARA)