Seçimle ilgili görüşlerini anlatan Vatan Partisi Milletvekili Adayı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe,

“MECLİSE GİRMEZSEK TABLO AYNI OLUR”

Vatan Partisi 1’inci sıra Milletvekili Adayı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe, seçimi değerlendirdi.  İki aydır yaptığı seçim çalışmalarından edindiği izlenimleri Halkın Sesi Gazetesi’nden Nermin Akkaya’ya anlatan Beştepe, “Zonguldak’ı adım adım gezerek daha yakından tanıdım. Bu kadar güzel bir şehir olduğunu bilmiyordum. Bunu turizme kazandırmamız lazım”dedi.

Türkiye’de adaletin siyasete alet edildiğini belirten Beştepe, 13 yıldır AKP hükümetinin Zonguldak’a hiç bir şey vermediğini savunarak, bu gidişata dur deme zamanın geldiğini söyledi.

“3 DÜKKÂNDAN 2’Sİ KEPENK KAPATMIŞ”

Zonguldak’ın sorunlarını yakından gördüğünü belirten Beştepe; “Zonguldak’tan aday olmadan önce buraları iyice tanımıyordum. 2 aydır Zonguldak’ı adım adım gezerek daha yakından tanıdım. Zonguldak’ın güzel bir şehir olduğunu biliyordum ama bu kadar güzel bir şehir olduğunu bilmiyordum. Doğa olarak bu kadar güzel yer azdır. Bunu turizme kazandırmamız lazım. İşsizlik ve göç sorunumuz var. Zonguldak’ın durumu kötü değil vahim. Zonguldak o kadar geriye gitmekte ki acınası bir durumdayız. Sadece şehrimiz değil, Türkiye’de bu hükümet döneminde en kötü dönemini yaşıyor.  2 ay boyunca kapı kapı gezerek esnaf ve vatandaşıyla bire bir konuştum. Halk bitirilmiş. Esnafın genel durumunda 3 dükkândan 2’si kepenk kapatmış. Müşterisi yok, iş yapamıyor.   Madenlerin kapatılmaya çalışılması halkın psikolojisini olumsuz etkiliyor. Bu tabloyu yaratanlar projelerden bahsediyorlar. Bu ülkeyi 13 yıldır yönetenlerin hala proje sunması vatandaşla dalga geçmekten başka bir şey değil.  Bu hükümet vatandaşla alay ediyor” dedi.

“BUNLAR GİTSİN DE KİM GELİRSE GELSİN”

Diğer partilerin adaylarının tanımadığını ve Zonguldak’ın iyi tanıdığını söyleyen Beştepe; “Zonguldak’ta hem işsiz çok hem de emekli çok. İşsiz iş istiyor emekli de durumunun düzeltilip huzur istiyor.  Zonguldak halkının en çok söylediği söz; “Bunlar gitsin de kim gelirse gelsin.” Diğer parti adaylarını bireysel olarak bire bir değerlendiremem. Çünkü Zonguldak adayları benden iyi tanıyor. Ak Parti’nin ülkeyi getirdiği durum ortada. Özellikle Zonguldak kendini bu duruma düşürenleri anlamış. Ben Ak Parti’nin Zonguldak’ta en az oyunu yüzde 15 kaybettiğini düşünüyorum. Çünkü Cumhurbaşkanını parti başkanıyla miting yapması ve kuranı kullanması vatandaşın büyük tepkisini topladı. Vatandaş uyandı.”

“AKP’YE OY VERİRSEM ELİM KIRILSIN”

“Ben daha önceleri “Ben AKP’ye oyumu çok verdim” diyen vatandaşa rastlamadım” diyen Beştepe; “Ama Zonguldak’ta bu lafı söyleyen çok vatandaş gördüm. “AKP’ye çok oy verdim ama bundan sonra verirsem elim kırılsın” diyen vatandaş çok. Evet, AKP ilk partileştiğinde bir umuttu ama şimdi kâbusa döndü. Türkiye’de MHP neyse Zonguldak’ta da o. MHP, AKP’nin söylemlerine bir şey geliştirmeyen sesiz sakin bir parti. Zonguldak’ta da durum aynı ama belki biraz tepki oylarıyla artış gösterebilir. Bu nedenle MHP’nin durumu çok değişmez.  CHP’nin de durumu aynı. CHP emekliye 2 maaş ikramiye vereceğini söyleyerek trajını yükseltmeye çalışıyor. Aynı program MHP ve Vatan Partisi’nde de var. Eğer meclise dördüncü bir parti girmez ise yaşanacak tablo yine aynı olur” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA