AKP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Serkan Hamut:

“Sorunları biliyorum”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Serkan Hamut, muhabirimiz Barış Doğan’ın sorularını yanıtladı. Hamut, Zonguldak’ın sorunlarını iyi bildiğini ve Zonguldak’ın geri kalmışlığından kurtulması için bir nebzede olsa katkısı olacağına inandığı için böyle bir karar alarak aday adayı olduğunu söyledi.


Doğan: Neden aday adayı oldunuz?

Hamut:  Birincisi, Zonguldak’ta esnafım,  ikincisi ÇAĞDER Köy Derneği Başkanlığı’nı yaptığımdan, gerek Zonguldak halkının gerekse köy kesiminin yaşamış olduğu sorunları çok iyi biliyorum. Her kesime katkımın fazlasıyla olacağına inandığımdan ve Zonguldak’ımızın geri kalmışlığından kurtulması için bir nebze de olsa katkım olacağına inandığımdan böyle bir karar aldım. Artık Zonguldak’ımızın ilçeleriyle beldeleriyle köyleriyle değişime geçmesi lazım, bütçeden daha fazla pay alıp yatırımların arttırılması lazım. Bunun mücadelecisi olacağıma inandığım için bu yola çıktım. 

Doğan:  30 kişilik aday adayı arasında şansınız var mı?

Hamut: Adayları belirleme süreci Zonguldak Halkına bırakılsa adaylık şansım diğer otuz aday adayıyla aynı şartlarda olurdu. Adayın nasıl belirleneceği konusunda bir bilgim yok ama Zonguldak Halkı düşünmesi lazım ki; Otuz kişilik aday adayı içinde hangisi Zonguldak için bir şanstır.

Doğan:  2014 belediye seçimlerinde belediye encümen adayı olmanızın katkısı var mı?


Hamut: Belediye seçimlerinde Belediye Encümeni adayı oldum, Zonguldak’ta On dokuz mahalleyi ev ev gezdik, genelde ortak sorun; birincisi işsizlik, ikincisi ise tapu sorunuydu. Zonguldak’ımızın %70 tapu sorunu var, bu iki sorununun da biran önce çözüme kavuşturulması gerekiyor bunun için bir nebzede olsa seçim çalışmalarında Zonguldak halkının nabzını ölçmüş olduk. Aday gösterilip seçildiğimiz takdirde önceliklerimizden biri de bu sorunların üzerinde durmak olacak.

Doğan:  Seçilirseniz Zonguldak için ne gibi çalışmalar yapacaksınız?

Hamut: Ben bilindik politikacılar gibi şunu bunu yapacağım diye vaat veremem. İstediğim; Zonguldak’ımızın ve ilçelerinin artık sadece ocaklara bağlı değil de değişik projeler yaparak ve yatırımlar getirilerek istihdamın artması ayrıca bayanlarımızın da rahatlıkla çalışabilecekleri güvenli iş alanları oluşturup göç veren şehir durumundan kurtulması için mücadele edeceğim. 

Bunun yanı sıra Köylülerin de yapılacak toprak analizleriyle ne üretmeleri konusunda bilinçlendirilip, yapılacak teşviklerle üretime yönlendirilip bir an önce Zonguldak’ımızın ilçeleriyle ve köyleriyle kalkınması için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız.

Kendim de şoför esnaflığından geldiğim için, şoför ve arabacının durumunu iyi biliyorum. Şoför esnafının da temsilcisi olacağımdan hiçbir arkadaşımın şüphesi olmasın.

Sonuç olarak diyorum ki; Zonguldak’ımız için bu seçim büyük şans. Zonguldak’ta bugün birine sorsanız, “Zonguldak’ımızı düşünen halkımız için mücadele edecek milletvekilimiz olsun” ister. 7 Haziran 2015 seçimleri Zonguldak için dönüm noktası. Bu Zonguldak için Kurtuluş Savaşı, bu sebeple bu seçim çok önemli. Halkımızın bunu düşünerek hareket etmesi lazım, artık bir şeyler değişmeli. Zonguldak da isminden söz ettirmeli.

Doğan: Son olarak neler söyleyeceksiniz?

Hamut: Diyorum ki; halkımız, Rabbimin izniyle, bu yüce göreve beni layık görürse Zonguldak ve ülkem için genç kardeşiniz olarak elimden gelen mücadeleyi yapacağımdan tüm Zonguldak halkının en ufak şüphesi olmasın çünkü biz bu yola inanarak çıktık.

 ÖZGEÇMİŞİM

 1975 Zonguldak doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. 19 yıldır Zonguldak’ta esnaflık yapmaktayım. Aynı zamanda Çağlı Köyü Kültür ve Araştırma Derneği başkanlığını yürütmekteyim. 2003 yılından buyana değişik görevlerde bulunmakla beraber AK Parti’nin üyesiyim.
Röportaj Barış DOĞAN