Teletem bilişim ve inşaat tic. Ltd. şti.’nin yönetim kurulu başkanı olan Ozan Şahin,

‘Tek bir mağdur kalmayacak’

Kilimli’de faaliyet gösteren TELETEM inşattın yönetim kurulu başkanı ve ortağı Ozan Şahin, riskli bir proje olmasına rağmen kilimlide 250 koopartif mağdurunun olduğu bir işi devraldıklarını belirterek, ‘Bugüne kadar olduğu gibi bu projede de tek bir mağdur kalmayıncaya kadar projeyi tamamlayacağız. Bize güvenen insanları mahcup etmeyeceğiz’ dedi.

Halkın Sesi: Öncelikle Şirket Genel Müdürü olarak sizleri tanıyabilir miyiz?

Ben OZAN Şahin, Teletem bilişim ve inşaat tic. Ltd. şti.’nin yönetim kurulu başkanıyım. 1981 İstanbul Doğumluyum. Balıkesir üniversitesi makine bölümü mezunuyum.  Evli ve 1 kız çocuk babasıyım.  , 2006 yılından bu yana  Kendi firmalarımda  ticaret ile uğraşıyorum.

Halkın Sesi: TeleTem Bilişim ve İnşaat Ltd.Şti’yi ne zaman kurdunuz? Ana faaliyet konularınız neler?

Teletem’i 2010 yılında 2. Şirketim olarak kurdum. Ana faaliyetlerimiz bilişim ürünlerinin toptan ticareti ve inşaattır.

Halkın Sesi: İletişim sektöründe İstanbul’da marka firma olduğunuz bilinmekte. İletişim teknolojileri konusunda uzman iken bunun yanında inşaat sektörünü seçmenize neler neden oldu?

Ticari risklerimizi yaymak üzere bilişimin yanında inşaat sektörüne sermaye ve bilgimizin kuvvetli olduğunu düşündüğümüz için 2015 yılında hızlı bir giriş yaptık.

Halkın Sesi: Türkiye’de iletişim teknolojileri konusunda her yerde bağınız var iken, Zonguldak’ı inşaat sektöründe seçmenizin nedeni ne oldu? Ve daha önemlisi Kilimli’de Müteahhitlerin mağdur ettiği Kooperatif Zedeler inşaatı ile neden sektöre burada girdiniz?

İnşaat sektörüne ilk defa İstanbul Anadolu yakasında Pendik semtinde tanıştık. Pendik’te 80 daire teslim ettik. Daha sonra Anadolu yakasında yarım kalmış 1 okul inşaatını tamamladık. Zonguldak’ı seçmemizin ilk başta açıkçası bizim için bir nedeni yok idi, Kilimli ilçesinde çalışan bir müteahhit arkadaşımızdan yarım kalmış inşaatlar olduğunu kendi gücünün yetmediğini belirterek bizleri kilimliye davet etti. Bizde kilimli ile bu şekilde tanıştık.

Halkın Sesi: Kilimli’de 250 kooperatif zedenin ortada bırakıldığı inşaatları neden seçtiniz? Yükleyici firmalar iflas edip kayıplara karışmışken bu kadar karmaşanın içerisine neden girdiniz?
Açıkçası kilimliye ilk defa gelirken durumun bu kadar vahim olduğundan haberimiz yok idi. S.S. MAVİKENT YAPI KOOP. İle 140 dairelik yarım kalan inşaatın tamamlanması konusunda anlaştık. Daha sonra gördük ki buradaki insanlar hiçbir şekilde hakketmediği halde bilerek veya bilmeyerek mağdur edilmiş, bu durum karşısında duyarsız kalamazdık İstanbul’da yaptığımız yönetim toplantısı sonucunda buradaki tüm mağduriyetleri gidermek adına karar aldık ve bu doğrultuda işimize son sürat devam ediyoruz.

 

 

Halkın Sesi: Yeni mahallede 28, Akbal Köprübaşından 45, İş Bankası arkasında 98 ve Hisar arkasında 79 olmak üzere toplamda 250 kooperatif zede size nasıl güvendi. Geçmişte yükleyici firmaların yol açtığı mağduriyet konusunda sizlere nasıl güvendiler?

Esasında Kilimli halkı bizim şu anda onlar için neler yaptığımız hakkında çokta bilgisi yok. Bir çok inşaat firmasına göre yarım inşaata girmek çok riskli olarak görülür hele ki içlerinde mağdur koop. Ve dernek var ise herkes uzak durmaya çalışır. Biz bu güzel şehre gelipte bu durumu gördükten sonra duyarsız kalamazdık ve kalmadık da. 202 evlerde bulunan 79 mağdurlu koop. Den işe başladık. 79 mağdurun 57 tanesi şu anda tapularını veya haklarını alarak mağdurluktan kurtuldu. Yeni yapacağımız  B blok ile kalan 22 mağdurda haklarına kavuşacak. Yeni mahallede 28 mağdurumuz vardı, gururla söylemeliyim ki onlarda tapularına kavuştu ve mağdurlukları son buldu. Köprübaşı ( Akbal ) ile sözleşmemizi bu hafta içinde imzalayacağımızın müjdesini buradan oradaki mağdurlara verebilirim. Onlarda en geç 1 sene içinde tapu ve evlerine kavuşacaklardır. İş bankası arkasında 3 bloktan oluşan 98 mağduru da son çeyrekte sözleşmesini yapıp 2019 da evlerini teslim etmek istiyoruz. Bize nasıl güvendiler kısmına gelince; esasında biz kilimliye güveniyoruz. Biz tapularını almayan kimseden para almıyoruz maddi bir destek beklemiyoruz. Bizlerden dualarını eksik etmesinler yeter. Zaten hem telefonla hem İstanbul’daki ofisimize gelerek bizlere manevi anlamda destek oluyorlar. Buda bizi mevcut işlerimize ilk günkü heyecanla sarılmamıza neden oluyor. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Halkın Sesi: Hisar arkasında daha önce kooperatif üyesi olan ancak, müteahhittin inşaatı yapamayacağına inanan ve istifa eden 14 mağdur konusunda neler yapabilirsiniz?
14 tane üyemiz biz gelmeden istifa etmiş idi. Bu üyelerimiz ile ilgili gerekli ödeme evraklarını koop başkanına teslim ettik. Diğer müteahhitte kaptırdıkları paraları biz ödeme sözünü verdik ve sözümüzü yerine getiriyoruz.

 

Halkın Sesi: Tüm bu mağduriyetlerin sorumlusu müteahhit firmalar mı? Yoksa kooperatif yöneticilerinin de bu gelişen olaylarda suçu var mı?

Dünyanın her yerinde firmalar batabilir , yeter ki bu batmalar iyi niyetli olsun. Benim burada gördüğüm batan müteahhit iyi niyetli batmamış. Kooperatifler ve dernekler bu batmalar sonrasında oluşmuş. Bunların yöneticileri de geride kalan insanların mağduriyetlerini gidermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Küçük bir ilçede bu kadar mağduru kurtarmak inanın göründüğünden çok daha zor. Ben kilimli halkından biraz daha sabır etmelerini rica edeceğim. 2019 sonunda kilimlide hiçbir mağdur kalmayacak.

Halkın Sesi: Zonguldak’a inşaat sektörüyle girdiniz? Burada karşılaştığınız zorluklar neler oldu?. Yapısal olarak farklı kültürleri barındıran Zonguldak’ta neler sizleri zorladı?
Zonguldak halkı sağ olsun bize ilk günden itibaren arka çıktı. Karşılaştığımız her sorunla biz yanımızda hatta bizden bir adım daha önde yer aldı. Bu açıdan biz zorluk çekmedik. Hatta şu anda bilginiz gibi eski müteahhittin suçlamaları ile karşı karşıyayız biz bu iddialara gülüp geçerken Zonguldak halkı bizim için bizden çok mücadele veriyor. Buda bizim işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor.

 

 

Halkın Sesi: 250 Mağdurun konutlarını teslim ettikten sonra, Zonguldak’ta başka projeleriniz olacak mı? Olursa nerelerde olacak.

Tabi ki olacak. Kozlu’da kurban bayramı sonrasında 54 dairelik bir projemiz başlayacak. Hatta şu an yer ve isim vermek istemiyorum ama Zonguldak’ın en büyük projesi için bir firma ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sanırım kısa sürede anlaşma ortamı hazırlanır ve bunu siz değerli basın mensupları ve halkımızla paylaşırız. Ama şundan emin olabilirsiniz ki yapacağımız projenin emsali şu anda Zonguldak’ta yok.

 

Halkın Sesi: Bize zaman ayırdığınız için sizlere teşekkür ediyoruz.

Öncelikle Biz teşekkür ederiz. Buradan Kilimli halkına birken daha şunu belirtmek istiyorum. Kilimlide 1 tane mağdur bırakmayacağız. Herkesin evini hayalinden daha güzel bir şekilde imal edip teslim edeceğiz. Bizim yanımızda duran destekleri ile gücümüze güç katan tüm kilimli halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.