Vatandaşlara ve esnafa teşekkür ziyareti gerçekleştiren ve onların mahalle ilgili sorunlarını dinleyen Topçu talepleri tek tek not etti.

Özellikle muhtar seçilir seçilmez ikinci makasla ilgili yıkım olayını ve Kiler AVM inşaatıyla ilgili sorunları kucağında bulduğunu belirten Topçu, Halkın Sesi muhabiri Yıldırım Yılmaz’a mahallenin sorunlarını ve özellikle bu iki bölge ile ilgili bundan sonra ki süreçte olabilecekleri anlattı.

Topçu, ikinci makasın yıkımının yaklaşık 1 yıl için başlayacağını belirterek, Kiler AVM ile ilgili olarak ise vatandaşların ikiye bölündüğünü söyledi.

Halkın SESİ: Muhtar olmak nereden aklınıza geldi. Seçim nasıl geçti. Nasıl bir muhtar profili çizeceksiniz ?

Murat TOPÇU: Ben yıllardır zaten vatandaşa hizmet noktasında çeşitli yerlerde görev aldım. Sürekli vatandaşlarla iç içe olan bir insan. Dolmuş esnaflığı yapmam dolayısıyla vatandaşların sorunlarına sürekli şahit olan vakıf olan biriydim. 30 Mart yerel seçimleri öncesi böyle bir düşünce oluştu. Etrafımdakilerle paylaştım. Onlarda destek verdiler. Çalışmalarımıza başladık. Gerçekten çok çekişmeli bir seçim süreci oldu. Neredeyse girmedik ev bırakmadık. Yaklaşık 9 bin nüfus ve 6500 seçmenin olduğu mahallede 30 oy farkla seçimi kazandık. Seçimler çok güzel geçti. Seçim sonrası eski muhtar ağabeyimiz bizi tebrik etti. Seçimden sonrada yine kendisi ile görüşüp fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Ben ve azalarım sürekli halkın içinde olacağız. Seçimden seçime oy istemek için mahalle halkının kapısını çalan değil, sürekli mahalle halkı ile iç içe olan onların sorunlarını dinleyen ve çözüm üreten bir anlayış içinde olacağız. 24 saat telefonlarımız açık ve ulaşılabilir olacak.

Halkın SESİ : Mahalleniz yüz ölçümü olarak Zonguldak’ın en büyük mahallelerinden.Bu sizi nasıl etkiliyor. Hizmet anlamında zorluk yaşıyor musunuz ?

Murat TOPÇU: Ulucami üst tarafından, Kadın Doğum Hastanesi, GMİS Üstü, 69 ambarlarına kadar, Mezarlık bölgesi olmak üzere gerçekten çok büyük bir alana sahibiz. Bir ayağımız tepede, bir ayağımız çarşı merkezinde bir ayağımız diğer uçta. Tabi bu kadar dağınık olmak hizmet noktasında sıkıntılarıda beraberinde getiriyor. Zaten mahallelere yapılan belediye hizmetleri ortada. Mahallenin bir köşesine bir şey yapıldığı zaman, biz o mahalleye yaptık ya denilebiliyor. Ama mahallenin yüz ölçümünü ve büyüklüğünü kimse hesap etmiyor. Bizde gezerken ve sorunları dinlerken zorlanabiliyoruz. Ama bu zorlukları aşacağız. Girişimlerimizle ve sürekli mahalleli adına taleplerimizle daha yaşanabilir bir Mithatpaşa oluşturacağız.

Halkın SESİ: Mithatpaşa Mahallesinin başlıca sorunları nelerdir. En sorunlu bölge neresidir ?

Murat TOPÇU: Mahallemizde alt yapı sıkıntısı çok büyük. Mahallenin alt yapısının yapılması lazım bir çok bölgede yol sorunu var. Ama altyapı sorunu çözülmesi mutlaka şart. Dışarı akan lağımlar var. Bu sorunlarla ilgili taleplerimizi gelir gelmez belediyeye ilettik. Takipçisi oluyoruz. Ama sonuç anlamında sıkıntı yaşıyoruz. Takip etmekten yılmayacağız. Devamlı Mithatpaşa’nın sorunlarının çözümü için gerekersi belediyenin ve diğer kurumların kapısında yatacağız.

Mahallemizin en sıkıntılı yeri Dağ yolu sokak Asri Mezarlık girişi.  Büyük araçların belli saatlerde merkeze girişi yasak olduğu için araçlar oradan geçiyor. Bu araçlara ağır tonajlı olduğu için yollarımız patlıyor, borular, kanalizasyonlarımız zarar görüyor. Ayda iki üç kez bu sıkıntılar yaşanıyor. Bununla ilgili bir çalışma yapılmasını bekliyoruz.

 

Halkın SESİ : Göreve gelir gelmez mahallenize bağlı ikinci makasın yıkımı ile ilgili sorunlarla karşılaştınız. İkinci makasta bir sıkıntı var mı. Sorunlar nasıl aşılacak. Sizin fikriniz nedir. ?

Murat TOPÇU: İkinci makas dediğimiz yerden tüneller geçecek. Yaklaşık 1 yıl içinde bunun olması bekleniyor. Bu bölgede roman vatandaşlarımız yaşıyor. Onlarda bizim vatandaşlarımız. Haklarını almaları için gereken her şeyi yapacağız. Sonuna kadar onlarla beraber mücadele edeceğiz. Tabi orada üç sorun var. Birincisi belediye başkanın bu vatandaşlarımıza size yer göstereceğim sözü. İkincisi mahallede fikir ayrılılarının olması. Üçüncüsü de mahallede yaşayan roman vatandaşlarımızın evlerinin bir kısmının yıkılması diğer bir kısmının yıkılmaması. Şimdi bu vatandaşlarımız yıllardır bir aradalar. Bu ayrım olunca sıkıntı çıkıyor. Hem ayrılacak olmaları nedeniyle, hem de ikilik yaratıldığını düşünüyorlar. Mahalle ile ilgili ölçümler yapıldı. Bu ölçümlere göre nasıl bir değer çıkaracaklar belli değil bizde beraber bekliyoruz. Ama bu konu ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim ki, biz vatandaşlarımızın haklarını savunma ve almaları konusunda onlarla beraber ve sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Halkın SESİ: Mahalle sınırları içine Zonguldak’ın en büyük yatırımlarından biri yapılıyor. Kiler AVM’nin yapımı mahalleyi olumlu ve olumsuz yönde nasıl etkileyecek. Yapım aşamasında bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bununla ilgili neler yaptınız ?

Murat TOPÇU: Kiler AVM Zonguldak için önemli bir yatırım. Böylesine önemli bir yatırımın mahallemiz sınırları içinde olması ayrı bir güzellik. Mahallemize büyük katkısı olacaktır. Hem Mahallenin gelişimi, hem de çevrede buluna esnaflara olumlu yansıyacaktır.

Yapım aşamasında sıkıntılar var. Mesela yol kapalı. Vatandaşımızın burada bir mağduriyeti var. Ama her şey inşaatın daha güvenli yapılması için yapılmış. Biz yinede konu ile ilgili olarak belediye resmi müracaatımızı yaptık. Vatandaşımızın mağduriyetini bildirdik. Yasal olmayan bir şey olmadığını söylediler. Vatandaşlarımızın kimside bölgeye yatırım geldiğini belirterek katlanacaklarını dile getiriyor.Her güzel şeyin ucunda biraz sıkıntı oluyor. Ama bu AVM hem bölgemiz, hem de mahallemiz için çok önemli.

Halkın SESİ: Muhtarlık önemli bir konum. Muhtar olduğunuzdan bu tarafa ne gibi tepkilerle karşılaşıyorsunuz. Nasıl bir muhtarlık yapacaksınız. Muhtarlık görevi sizce nasıl icra edilmeli ?

Murat TOPÇU: İlk olarak şunu söylemeliyim. Muhtar olduktan sonra gerçekten çok olumlu tepkiler aldım. Herkesin bir ilgisi ve samimiyeti var. Muhtarlık çok kutsal bir görev. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben oturan bir muhtar profilinde asla olmayacağım. Sürekli vatandaşlarımın içinde olacağım. Sürekli gezerek mahallenin sorunlarını bire bir dinleyip, yerinde görerek çözüm için uğraş vereceğiz. Seçimden seçime gelen, değil sürekli vatandaşlarımızın yanında olan bir muhtar olacağım. Muhtarlık ofisim açık, telefonum 24 saat açık. Herkes bana rahatlıkla istediği zaman ulaşacak. Burası kutsal bir yer ve vatandaşa hizmetin en önemli adreslerinden biridir.

Halkın SESİ: Gelecekle ilgili neler söylemek istersiniz ?

Murat TOPÇU: Mahallemiz çok büyük mahalle. Altyapı ve yol sorunları olmak üzere başlıca sorunları var. Hedefimiz bu sorunları en aza indirmek. Biz yapan mevkii değiliz. Ama sorunları belirler ve takipçisi olursak mahallemize hem hizmeti getiririz, hem aksaklıkları gideririz. Bizde bunu yapacağız. Mahallemizle ilgili her şeyin takipçisi olacağız. Eski muhtar abimiz Şaban Muhtar’dan bu konuda destek alıyorum. Kendisi 10 sene muhtarlık yapmış. Tecrübeli. Bende onun gibi mahallemize yıllarca hizmet etmek istiyorum” dedi.