Zonguldak’ın ekonomik durumundan ve lokantaların bundan nasıl etkilendiği hakkında da konuşan Özgün, şehrin göç vermesinden ve ekonominin zayıflamasından etkilendiklerini dile getirdi.

Halkın Sesi: Bu mesleğe nasıl başladınız?
Alaattin Özgün: Bu meslek bizim baba mesleği. Babamızdan sonra ben devam ediyorum. Biz 1968’de Zonguldak’a geldik. O zamanlarda Zonguldak’ta kebapçılık yoktu. İlk kurulan kebapçı bizdik. O günden bugüne kebapçılık yapmaktayız.

Halkın Sesi:Mesleğiniz ilk yılları nasıl geçti?
Alaattin Özgün:Ben 46 yıldır bu işle uğraşıyorum. 80’lerden önce ismi Gaziantep Kebap ve Lahmacun Salonu’ydu. Bulunduğumuz bina askeri hükümet geldikten sonra yıkıldı. 80’den önce doğanlar bilir Ulu Cami’nin karşısındaydık.
 Bugün oradan geçen ara yol o zamanlar dardı. Bizim bina yıkılarak o yolu genişlettiler. 80’den sonra ismi As Urfa Kebap ve Lahmacun Salonu olarak değişti ve Mithatpaşa Mahallesi Doğramacı Sokak’ta yeni yer açıldı. 80’den 2014 yılına kadar aynı yerdeydik. Bulunduğumuz bina satılınca şu anda Mithatpaşa Mahallesi Tahir Karauğuz Sokak’ta Denizbank yanında yeni yerimizdeyiz. Zonguldak’ın soslu kebabının yaratıcısıyız. 
Soslu kebabı babamız Yusuf Özgün bulmuştur. 
Biz de onun peşinden ikinci kuşak olarak devam etmekteyiz.

Halkın Sesi: Çalışanlarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Alaattin Özgün:Biz daha önceki dükkanımızda 6 tane emekli verdik. İlk geldiğimizde kimse kebapçılığı bilmediği için o zamanlarda ustalarımızın hepsini kendimiz yetiştirdik. 
Şu anda fırıncımız, ocakçımız, mutfak çalışanlarımız ve garsonlarımızın hepsi tecrübeli isimlerden oluşmakta.

Halkın Sesi: Mesleğin zorluklarından bahseder misiniz?
Alaattin Özgün:Her mesleğin zor yanları olduğu gibi bunun da kendince zor yanları var. İnsanlarla ilişkileriniz iyi olmalı, hizmet vermekten anlamanız lazım. 
Fakat bu meslekte en büyük zorluk tabi ki et. Sürekli aynı kasaptan almak gerekli. Aynı zamanda kontrollü, hijyenik ve helal kesim olmasına dikkat etmeniz lazım. Ama ne olursa olsun biz mesleğimiz seviyoruz. Hizmet etmeyi seviyoruz. Zaten doğru olan da bu. Sevilmeyen bir meslek ne kadar kolay olursa olsun yapılmaz.
Halkın Sesi: Zonguldak’ta lokantacılık ne durumda?
Alaattin Özgün:Lokantacılık burada çok zor durumda.  Ekonomik göçler arttıkça insanların alım gücü azalıyor. Özellikle Zonguldak’ta bu durum böyle. Eskiden madencilik daha büyüktü. Maden işçilerinin maaşları daha fazlaydı. Şu anda Zonguldak göç vermekte. Hayat pahalılığı hat safhada. Bu nedenlerle vatandaş daha ekonomik para harcamak zorunda kalıyor.
Halkın Sesi: Ramazan lokantaları nasıl etkiledi?
Alaattin Özgün:İftar saatlerinin geç olması bizi olumsuz yönde etkiliyor. İftar saatlerinin geç olması çarşının akşamları boş kalmasına neden oluyor. Memurlar özellikle işinden çıkıp evine gidiyor. İftar yemeğini evde hazırlayacak vakti oluyor. Ramazan kışa denk gelse işlerimiz oldukça artar. Fakat yazın durum farklı.

Halkın Sesi: Tecrübelerinize dayanarak başarılı bir restoranın sırrı nedir?
Alaattin Özgün:Başarılı bir restoranın sırrı Güleryüz, samimiyet, saygı ve sevgidir. Bundan başka bir şeye ihtiyaç yok. Çünkü samimiyet ve saygı müşterilerin bizden en temel istekleri.