Yenimahalle Muhtarı Selahattin Öztürk, öncelikle alt yapı çalışmaları bittikten ve çökme tehlikesi bulunan bahçe duvarlarının yapılıp tamamlandıktan sonra yol çalışmalarına başlanacağını söyleyerek, mahallede bulunan baz istasyonlarının kaldırılacağını, muhtarlık binasına ihtiyaç olduğunu, 2B sorununun sadece Yenimahalle’nin sorunu değil Zonguldak’ın sorunu olduğunu da ifade ederek, bu konuyla ilgili olarak yetkililer dışında “Kim ne söylerse yalan söyler” dedi.

Halkın Sesi: Zonguldak Belediyesi ile çalışmalarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öztürk, “Kanalizasyon ve yol işleri için belediyeden görevliler geldi. İlim Sokak’ta bahçe duvarları var orayı yapacaklar. Okulun arkasında kanalizasyon vardı orayı yaptılar. Dilektepe Camii’nin aşağısına inen yol var. O yol yarım bırakılmış o tamamlanacaktır. Şu anda belediye ile ilgili bir sıkıntımız yok. Sağ olsunlar gittiğimizde her işimize yardımcı olmaya çalışıyorlar.”

Halkın Sesi:  Çalışmalarınızda öncelik hangi sorunlara aittir ve çalışmalarınız nasıl devam edecektir?

Öztürk, “Bizden belediye öncelik olan işleri istiyor. Acilleri istiyor. Acil olan kanalizasyon, yollara çökme tehlikesi olan bahçe duvarları var. Acil işler bittikten sonra yollara başlanacaktır. Sadece bizim mahalle değil sorunu olan Zonguldak’ta 19 mahalle var. Tabii acil işlerle alt yapı çalışmaları bittikten sonra yol çalışmalarına başlanacaktır. Bağlık yolunu yapıyorlar, şu anda çalışma durdu ama çalışmaları başlatacaklar. Bir genişletme işi var. Bağlık’tan Çocuk Doğum Hastanesine çıkan yol hastaneye bağlanacak orada bir çalışma var. Ziya Özgül Sokak’taki yol çok bozuk oralarda bir tamirat yapılacak. Yine Ahmet Recep Bey Sokak yol çalışması var oraya parke taşlarını geldi. Yakın zamanda yapılamaya başlanacaktır.”

Halkın Sesi: Yenimahalle muhtarlık binası neden yok, bu sorunu nasıl çözeceksiniz?

“Bizim şu sorunumuz var. Yenimahalle ‘nin muhtarlık yazıhanesi yok. Burada bir muhtarlık yazıhanesi yaptıracağız. Eski muhtarlık yazıhanesinin olduğu yerin sahibi Zahit Tor adlı eski bir avukat, kendisi vefat etmiş. Tapusu bu kişinin gelini Müşerref Tor adlı bayanın üzerine.  Geçmişte belediye burayı aldı diye su deposu ve elektrik trafosu yaptırılmış. Su deposunun yanına muhtarlık yaptırılmış. Kişi arazinin buranın kullanım hakkını belediyeye vermiş. Ama tapusunu belediyeye vermemiş. Şu anda kendisi Adapazarı’nda yaşıyor.  Yaptırılan muhtarlık tapulu yerin içinde. Şimdi biz şahsın kendi yerine yaptırılmış binayı alıp burası bizim yerimizidir diyemeyiz. Çünkü tapu bu kadının üstüne.  Bu duruma ancak Müşerref Tor müdahale edebilir ya da kullanım hakkı olan belediye müdahale edebilir. Zaten 2011 yılındaki vergi de cezalı gelmiş. Şimdilik bir yer kiraladık. Burası da büyük bir yer olduğu için şimdi bir matbaaya kiraya verilecekmiş buradan da çıkacağız. Bir muhtarlık binasına ihtiyacımız var.Ben belediyeye şunu diyoruz siz buraya bir muhtarlık yazıhanesi yaptırın. Yenimahalle muhtarlık binasıdır diye kayda geçin. Yarın bir gün buraya gelecek olan vatandaş sıkıntı çekmesin. Ben bir mühürle bu masayı teslim aldım. Ben buraya 1400 TL masraf yaptım bana yazık günah değil mi? Ben buraya bir daha aday olurum olmam seçilirim seçilmem Allah bilir. Diğer mahalle muhtar adayları seçim kazanıyor, hazır yere oturuyorlar. Biz seçildik, olduk muhacir.”

Halkın Sesi: Mahallede baz istasyonu bulunan yerler var. Bununla ilgili geçmişte şikayetler vardı. Bu sorun nasıl çözülecek?

Öztürk,“Komiser Sadi Bey Sokak üzerinde bulunan bir apartmanda 3 tane baz istasyonu vericisi var. Şimdi dilekçe hazırlıyorum. Bu dilekçeleri Sağlık İl Müdürlüğüne,  valiliğe ve belediyeye vereceğim. Eğer bunlardan sonuç alamazsam Sağlık Bakanlığı’na direk dilekçe yazacağım. Dünya Sağlık örgütü bunun zararlı olduğunu belirledi. Bu çocuklara ve hamile kadınlara zararlı. Her yerde bu vericileri kaldırdılar, nedense burada kalkmadı. Mahalle bu baz istasyonundan çok rahatsız. Gerekli çalışmalarımızı yapıp bu baz istasyonunu buradan kaldıracağız. Bizim en büyük sıkıntımız bu. Vatandaş bundan rahatsız. Vatandaş bir yeri ağrısa orayı gösteriyor. Orada 600-700 civarında öğrencisi olan Yenimahalle ilkokulu var. Bu bize büyük bir zararı var.”

Halkın Sesi:  Devam eden 2B sorunun şu andaki durumu nedir?

Öztürk,  “Milli Emlak 30 Temmuz 2014’e kadar kat mülkiyeti kayıtları devam ediyor. Bir de hiç kayıt yaptırmayanlar var. Onlarında kayıt süreleri 30 Temmuz 2014’te sona eriyor. Milli Emlak’tan bize gelen yazı var. O yazıda mahallemizde sahibi belirsiz 6 bölge var. Bu bölgeler kimin adına kimin üstüne belli değil. Bu haftada buraları gezip kontrol edeceğiz. Milli Emlak’a sorduğumuzda fiyatta hiçbir şekilde bilgilerinin olmadığını söylüyorlar. Bu konuda kim ne derse yalan söyler. Çünkü kimse bir şey bilmiyor. Bu sorun sadece bizim mahallede değil her mahallede sahibi belirsiz bölgeler var.” dedi.

Yenimahalle Muhtarı Selahattin Öztürk  son olarak şunları söyledi: “Yenimahalle Zonguldak’ın en popüler yeridir. Hem denize bakıyor. Ulaşım olarakta sıkıntımız yok. Dolmuşlar, halk otobüsleri kesintisiz ulaşımı sağlıyorlar . Kilimli, Karadon, Gelik vs. hepsi buradan geçiyor. Bu bölgenin insanları hastaneye şehir merkezine giderken buradan geçiyorlar. Buranın önemi hepsinde fazla . Çünkü burası geçiş merkezidir.”  (Aykut KARA)