CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Demir, Halkın Sesi’ne Zonguldak’ın Büyükşehir yapılma projesini değerlendirdi

“ZONGULDAK’I ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR”

Zonguldak Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Gökhan Demir, gündeme çarpıcı açıklamalarda bulundu. Halkın Sesi’ne konuşan Demir, Zonguldak’ın Büyükşehir Belediyesi olmaya fiziki anlamda hazır olmadığını belirterek, “AKP Zonguldak’ı ele geçirmek için Büyükşehir yapmak istiyor. Bunu Muğla ve Aydın’da denediler ama başarılı olamadılar. Zonguldak fiziki anlamda buna hazır değil. Büyükşehir olursak küçülme hızla devam eder” dedi.

“SON 2 YILDA GAZ BASMALIYIZ”

CHP Grubu içerisinde yaşanan kamplaşmanın kendisini de rahatsız ettiğini dile getiren Gökhan Demir, “Aslında bu CHP’nin demokrasi kültüründe gelen çok sesli yapısını yansıtıyor. Ancak bana göre sorunumuz samimiyet. Herkes Muharrem Akdemir’in arkasında durursa çok daha başarılı oluruz. Son 2 yılda görsel anlamda proje üretip hayata geçirmez, gaza basmazsak seçimlerde işimiz zor” şeklinde konuştu.

“MADO VE TAKSİ DURAĞI OLMALI”

MADO Pastanesi’nin yeniden meclise gelerek kamu zararına fırsat vermeden işletmecinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini de ifade eden Demir, “MADO meclise yeniden gelirse Gökhan Demir olarak desteklerim. İşletmecinin mağduriyetinin ortadan kalkması için Sabancı Grubu ile görüşüp konunun yeniden meclise gelmesinde fayda var” dedi. Demir, üniversite üst kapı bölgesine kurulacak taksi durağı sayesinde belediyeye 700 – 800 bin TL gelir hedeflediklerini ve Trafik Komisyonu Başkanı olarak bu konuda kararlı olduklarını da söyledi. Öte yandan Manaolya Park ve Protokol Camii projesinin meclisten ‘evet’ oyuyla geçmesini de değerlendiren Demir, “Cami konusunda Sayın Vali en başında zaten karar vermişti. Mecliste yapılan oylama kesinlikle formaliteydi. Manolya Park ve cami alanı sosyal alan olarak kalmalıydı. Maalesef Zonguldak Belediyesi olarak cami konusunda çırak çıktık” dedi

 

Mustafa ÖZDEMİR: Kabul etseniz de etmeseniz de Zonguldak Belediyesi ile ilgili çok ciddi eleştiriler var. Siz CHP’li bir meclis üyesi olarak Zonguldak Belediyesi’ni başarılı buluyor musunuz?

Gökhan DEMİR: Eleştiriye açığız. Herkes herkesi iyi tanıyor. Başarı insanların takdiridir. Altyapıya ağırlık veriyoruz. Görselliğe yeteri kadar yatırım yapmadığımız için insanlar gördüğünü takdir ediyor. Zonguldak’ta maalesef sosyal alan yaratamadık ama bu sadece yerel yönetimlerin çabasıyla olmuyor. Başta Valimiz olmak üzere milletvekillerimiz de bize destek vermeli. Zonguldak zor bir şehir. Ekonomi her gün daha kötüye gidiyor. Şehir olarak moralimiz bozuk. 5 milletvekili bir araya gelmiyor. Bayramdan bayrama Zonguldak’a geliyorlar.

ÖZDEMİR: Merkezi hükümetten yeteri kadar destek alamamaktan şikayetçi misiniz? Sorun partiler diyalog sorunu mu?

DEMİR: Zonguldak Belediye Başkanlığı koltuğunda AKP’li başkanda oturdu onu da gördük. AKP Zonguldak’ta bol bol miting yaptı. Geçtiğimiz hafta Başbakan Zonguldak’a geldiğinde hep birlikte gördük. Zonguldak için değil bir şey yapmak umut bile vermediler. Birlik beraberlik olmadığı için hizmet üretemiyoruz. Ülkenin Başbakanı Zonguldak’a geliyor seçilmiş belediye başkanını ziyaret bile etmiyor. Artık siyaseti bir kenara bırakmak zorundayız. Bizi eleştiren, yerden yere vuranlar Zonguldak adına bir şey istediğimizde kaçacak delik arıyorlar. AKP’li meclis üyeleri yapmak istediğimiz her projeye destek olacaklarına köstek oluyorlar.

ÖZDEMİR: Trafik Komisyonu Başkanı olmanız münasebetiyle üniversite üst kapıda yapmayı düşündüğünüz taksi durağı projesi konusunda taksici esnafının kaygıları var. Tepkilere rağmen taksi durağı meclise gelecek mi? Esas 67 Burda AVM’de bulunan taksi duraklarında yaşanan ayrıcalık burada da olacak mı?

DEMİR: Üniversitenin olduğu bölge görsel anlamda Zonguldak’ın mavi boncuklu bir alanı olmalı. Bu bölgede bir taksi durağı ihtiyacı var. Belediye olarak hem öğrencilerin bölge halkının ulaşım sorununu çözmek istiyoruz hem de yeni bir kaynak yaratmak istiyoruz. Zonguldak’a gelen İller Bankası payı ortada. Üniversite bölgesinde kuracağımız taksi durağı için Zonguldak merkezde faaliyet gösteren taksi plakaları arasında kura çekimi yapacağız. Yalnız Asma Taksi’ye Kiler AVM’de yeni bekleme yeri verdiğimiz için Asma Taksi bu kuraya giremeyecek. Trafik Komisyonu Başkanı olarak en adil yöntemle herkes eşit şansa sahip olarak üniversite Üst Kapı’da hak sahibi olma sahibi yakalayacak. Zonguldak Belediyesi olarak Şubat ayında konuyu meclise getirmeye hazırlanıyoruz. Yaklaşık 700-800 bin TL gelir bekliyoruz. Bu sayede hem kimsenin hakkı yenmemiş olacak, hem de korsan taksinin önüne geçeceğiz.

ÖZDEMİR: MADO Pastanesi çok konuşuldu, çok tartışıldı. Başkan Muharrem Akdemir’in meclise taşımasına rağmen İmar Komisyonu’ndan geçmeyişinin arkasında yatan gerçek ne? Sizin bu konuda tavrınız nedir?

DEMİR: MADO Pastaneleri konusunda benim tavrım son derece açık. Yatırımcı arkadaşımız yaşadığı mağduriyet için çok üzülüyorum. MADO Zonguldak’ta olması gereken bir yatırımdı. Evet ortada kanuni bir engel var. Ama biz bu konuyu meclis içerisinde çözebilirdik. AKP Grup Sözcüsü Abdullah Karagüzel, eski il başkanı Hamdi Uçar’ın ESAS 67 Burda AVM’nin 2’nci katında pastanesi var diye MADO’ya karşı çıktı. Maalesef herkes, herkesin arkasından kuyu kazıyor. Gerekirse diğer kafeleri de AVM’nin girişine alalım. Sabancı Grubu Zonguldak Belediyesi’ne katkı sağlamaya hazır. Bu konu masada çözülebilir. Kesinlikle MADO Pastanesi meclise gelmeliydi. Hak gaspı olmadan, kamu zararı olmadan bu sorun meclise yeniden getirilerek çözülebilir. Konu meclise yeniden gelirse ben Gökhan Demir olarak sonuna kadar destek vereceğim. Çünkü rekabet kaliteyi getirir. Zonguldak’ın bu tür yerlere ihtiyacı var.

ÖZDEMİR: Her ne kadar gündemden düşse de CHP, cami konusunda gol yedi. CHP Grubu bu mağlubiyeti seçmene nasıl izah edecek?

DEMİR: Cami konusunda Sayın Vali en başında zaten karar vermişti. Mecliste yapılan oylama kesinlikle formaliteydi. Manolya Park ve cami alanı sosyal alan olarak kalmalıydı. Maalesef Zonguldak Belediyesi olarak cami konusunda çırak çıktık. Vali Bey’in cami projesi konusunda şehirle istişare yapması gerekiyordu. Kimsenin camiye karşı çıktığı yok. Tabi ki cami olmalı ama hem ihtiyaç değil, hem de yeri orası olmamalıydı. Maalesef CHP küçük düşürüldü.

ÖZDEMİR: Mecliste bir çok kez CHP Grubu kendi çatışma yaşadı. Birçok meclis üyesi birbiriyle görüşme bile görüşmüyor. CHP meclisinde sorun nedir?

DEMİR: CHP Meclis grubu olarak kendi içimizde çok ciddi düşünce ayrılıkları var. Aslında bu CHP’nin çok sesliliğini de gösterir. Fakat her şeyden öncesi samimiyet. Galiba biz bu samimiyeti yakalayamadık. AKP’li meclis üyeleriyle bir araya gelebilsek Zonguldak’a çok şey katabilirdik. Siyasi kimliklerimizi hizmet söz konusu olunca rafa kaldırmak zorundayız.

ÖZDEMİR: Muharrem Akdemir’e not vermeniz gerekseydi 10 üzerinden kaç verirdiniz?

DEMİR: Başında da söylediğim gibi CHP’nin yaptıkları kamuoyuna yansıtılamadı. Ben öğretmen değilim. Sayın Muharrem Akdemir’e karne notu vermek de haddime değil. Karneyi o verir ama kesinlikle kötü niyetli biri değil. Bütün meclis üyeleri bir araya gelerek çalışsak eminim daha başarılı işler yapar. Muharrem Bey’in de tabi ki eksiklikleri var. Söylediğim gibi görsellik anlamında eksik kalıyoruz. Bunun nedenleri var. Başta imar planı yeniden yapılmalı. Öyle 2 lamba takmakla olmaz bu işler. Son 2 yılda gaza basmazsak işimiz zor.

ÖZDEMİR: Zonguldak’la birlikte 38 ilin Büyükşehir Belediyesi olması gündemde. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

DEMİR: Hükümetin büyük şehir yapılacak iller arasında Zonguldak’a da almasını desteklemiyorum. Muğla’da, Aydın’da bu denendi olmadı. Zonguldak Büyükşehir olursa ilçe ve belde belediyeleri muhtarlık olur. AKP Büyükşehir projesini Zonguldak’ı ele geçirmek için ortaya attı. Bana göre Zonguldak fiziki anlamda büyükşehir olmaya hazır değil.

ÖZDEMİR: Sizinle ilgili en büyük eleştiri Bodrum’da yaşamanıza rağmen hala Zonguldak Belediyesi meclis üyeliği yapmanız. Size yönelik eleştirilere ne diyorsunuz?

DEMİR: Yaklaşık1 yıldır Bodrum’da yaşıyorum ama sıklıkla Zonguldak’a geliyorum. Her ayın en az 10 günü Zonguldak’tayım. Vatandaş sorunu olduğunda direk bana telefondan ulaşabiliyor. Bugüne kadar elimden geldiğince toplantı kaçırmamaya çalıştım. Halktan gelen talepleri anında ilgililere iletiyor, gerekeni yapıyorum. Zonguldak bizim baba toprağımız. Bütün ailem burada. Hiçbir işi yarım bırakmadım. Görevimi sonuna kadar yapacağım. Bana verilen sorumluluğu yerine getirdiğime inanıyorum.

ÖZDEMİR: Siyasette bundan sonraki hedefiniz ne?

DEMİR: Siyasette meclis üyeliği önemli bir basamaktır. Benim siyasete ilişkin bir ihtirasım yok. Ama şartlar neyi gösterir bilemem. Bunu samimiyetimle söylüyorum, bugüne için bir daha aday olacağım diyemem. Ama talep olursa sorumluluktan kaçmam.

ÖZDEMİR: Merakımı bağışlayın. AKP Grup Sözcüsü Abdullah Karagüzel ile meclis toplantılarında sürekli atışıyorsunuz. Sorun  kişisel mi?

DEMİR: Abdullah Karagüzel ile hiçbir kişisel problemim yok. Aslında siyaseten durduğun yerin gereğini yapıyor. Doğru da yapıyor. Düşüncelerine, üslubuna saygı duymasam da AKP’nin neferi olarak mücadele ediyor. Ama bazen konuşmalarında dozajı kaçırdığını düşünüyorum. Bende sabırsız olduğum için ani çıkışlar yapabiliyorum. Bence seviye önemli.

ÖZDEMİR: Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı? Zonguldak Belediyesi bu dar boğazdan nasıl çıkar?

DEMİR: Sorun çözülecek ise hep birlikte gidelim AKP Genel Merkezi’nin kapısında yatalım. Muharrem Başkan’a zaman zaman takılıyorum. Tüm tepkilere rağmen gel beraber AKP’ye geçelim diyorum. En fazla 1 sene küfür yeriz ama hizmet gelince halk bizi affeder. Şaka bir yana, hep söylüyorum; siyasi kimliklerimizi rafa kaldırmadan bu şehri bir üst lige çıkartamayız. Herkesi Zonguldak’a hizmet konusunda kenetlenmeye davet ediyorum.