34 yaşındaki Mustafa Sarı, fazla kiloları sebebiyle Özel Level Hastanesi doktoru Fatih Kar’a başvurdu. Gündelik hayatını etkileyen şişmanlığı sebebiyle zayıflamak isteyen Sarı, yaptığı diyet ve rejimlere rağmen fazla kilolarından kurtulamadı. Yapılan muayene sonrasında tüp mide ameliyatına karar verildi. Uzman doktor Fatih Kar, hastası Mustafa Sarı’ya tüp mide ameliyatı uyguladı. Kapalı gerçekleştirilen ameliyatın ardından geçen 40 günde 17 kilo veren Sarı’nın bir yıl içerisinde toplam 30 kilo vermesi planlanıyor.
Ameliyat öncesi ve sonrasını anlatan Mustafa Sarı; şöyle konuştu: “Kendimi bildim bileli hep kilolu oldum. Çocukluğumdan bu yana hep kiloluydum. Bundan üç yıl önce 128 kiloya ulaştım. Kendi çabamla diyetle ve sporla 94 kiloya düştüm. Sonra sporu ve diyeti bıraktığım zaman eski kilolarıma geri dönmeye başladım. Fazlasıyla kilo almaya başladım. En son Fatih hocamla tanıştım. Kendisine sordum, ne yapılması konusunda görüştük. Kendisi bana tüp mide ameliyatından bahsetti. Ben kabul ettim. Ameliyat oldum. Ameliyatın üzerinden 40 gün geçti. Hayatımdan gayet memnunum. Güzel gidiyor. Tekrar kilo vermeye başladım. Şu an 40 gün civarında 16-17 kilo verdim. Memnunum. Bence şişmanlık artık altından kalkılabilecek bir olay.”

BİR YIL İÇİNDE 30 KİLO
Genel Cerrahi uzmanı Dr. Fatih Kar, ameliyatın ardından geçen süreci anlattı. 40 gün önce yapılan ameliyatın ardından verilen 17 kiloyla Mustafa Sarı’nın memnun kaldığını ifade eden Kar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa bey bize geldiğinde ciddi bir kilo problemi ve buna bağlı psikolojik sorunları vardı. Kendisi daha önce defalarca kere zayıflama yönünde denemeleri olmuş ve birçoğunda başarısız olmuştu. Tekrar verdiği kiloları fazlasıyla geri almıştı. Kendisiyle konuştuk. Bizim de burada yapmaya başladığımız yeni jenerasyon ameliyatlardan bahsettim. Beslenme şekli, beslenme alışkanlıkları bizim yaptığımız ameliyata uygundu. Yaklaşık 40 gün önce ameliyatı gerçekleştirdik. Bu 40 gün içerisinde 17 kilo verdi. Şu an halinden memnun. Normal gıdaya beslenme olarak yavaş yavaş geçmeye başladı. Bir yıl içerisinde 30-35 kilo vermesini bekliyoruz. İkinci yılın sonunda fazla kiloların hemen hemen tamamını verip ideal bir şekilde yaşamına devam etmesini umuyoruz.”

“ŞİŞMANLIK KADER DEĞİL”
Yeni nesil ameliyatlarla şişmanlığın kader olmadığına dikkat çeken Kar, şunları söyledi: “Ehil ve emin ellerde tedavisi mümkün. Biz, yeni açılan hastanemizde bu konuda elimizden geldiğince hastalarımıza hizmet vermeyi planlıyoruz. Bu konuda sıkıntısı olan hastalarımızı bizlere danışmaları için bekliyoruz. Vücudun ihtiyacı olan asgari düzeyde alınması gereken besinler, mineraller mevcut. Biz bunları uygun şekilde uygun dozlarda vücuda verdiğimiz takdirde bunun eksikliğine bağlı bir problem yaşamıyoruz. Hızlı kilo vermesi de vücut uzun dönemde alışmış olduğu beslenme temposu var. Bunun tamamen dışına çıkıyor. Bu nedenle gerçekleşiyor. Sıvı alımını asla azaltmıyoruz. Yediği her şeyi yiyor; ancak az miktarda yiyor. Bu sebeple ciddi anlamda kilo vermeye başlıyor. Eğer bunun üzerinde egzersizle kendisi kombine edebilirse vücutta daha sonra gelişmesi kuvvetle muhtemel, sarkmalar ve hoşnutsuz görünümlerde tamamen ortadan kalkacak. Çok daha fit görüntüye kendisi sahip olacaktır. Biz şişmanlık sebebiyle bize gelen herkese bu ameliyatı önermiyoruz. Öncelikle hastayı değerlendiriyoruz. Gerektiği takdirde başka hekim arkadaşlara da danışmamız oluyor. Herhangi hormonal bir duruma bağlı olmadan şişmanlığın olduğunu mutlaka teyit ediyoruz. Hastalarda şeker hastalığı, guatr hastalığının olup olmaması ameliyat kararını vermemizde etkili oluyor.”