Ağız ve diş bakımı alışkanlığı, küçük yaştan itibaren kazanılması gereken bir durumdur. Dişlere yeteri kadar özen gösterilmemesi durumunda; diş çürükleri, diş ağrıları, ağız kokusu ve iltihaplanma gibi birçok şikayet açığa çıkabilmektedir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için diş bakımının düzenli olarak yapılması ve diş hekimi kontrollerinin de 6 ayda bir yapılması dişler için hayati bir öneme sahiptir.

Diş klinikleri, ağız ve diş sağlığı alanında kişilerin hizmetine sunulan en önemli kurumlardır. Kliniklerin sayısının artması, herkesin diş operasyonlarına karşı fobilerinin ortadan kalkması için de oldukça önemlidir. Çünkü diş kliniği denildiği zaman ne yazık ki kişilerde öncelikli olarak acı ve korku duyguları açığa çıkıyor. Günümüzde teknolojinin daha gelişmiş olması bu gibi korkuların giderilmesi için oldukça teşvik edicidir.
İstanbul Dental Care, sağlıklı gülüşlere kavuşmak isteyenler için uzman kadrosuyla hizmette!

Diş hekimleri, ağız ve diş sağlığı sorunlarını giderecek tedaviyi uyguladıklarında, kısa sürede sağlıklı dişlere kavuşmak da mümkün olmaktadır. Bu işlem hastanelerde yapılabildiği gibi özel diş kliniği gibi kurumlarda da yapılabilmektedir. Dişlerde meydana gelen sorunlar, kısa sürede müdahale edilmediği takdirde daha büyük şikayetlere de sebep olabilmektedir. Erken müdahale, her konuda olduğu gibi ağız ve diş sağlığı sorunlarında da oldukça önemlidir.

Diş kliniği açmak isteyen hekimler, hastaların diş operasyonlarına karşı önyargılarının giderilmesine de katkı sağlayacaklarını unutmamalıdır. Konunun bu noktası da ayrı bir hizmet sayılır. Çünkü her hastanın diş sağlığıyla ilgili elde ettiği tecrübe, bir sonraki ağız ve diş kontrolünde cesaretli olmasına vesile olur. Hekimlerin hastalara yaklaşımı da bu aşamada oldukça önemlidir.

Diş hekimlerinin hastaları rahatlatan yaklaşımları kadar diş kliniği tasarımı da büyük bir öneme sahiptir. Diş kliniğinin ferah ve rahatlatan bir tasarıma sahip olması, hastaların da kendilerini daha güvende hissetmelerine sebep olur. Acı ve korku duygusu, ortamın ferahlığının etkisiyle daha az hissedilir hale gelir. Dolayısıyla, diş kliniği tasarımında hastaların hislerini olumlu yönde etkileyecek renkler ve tasarımlar seçilmelidir.

En çok merak edilen sorulardan biri de “diş kliniği açmak kaç para?” gibi diş kliniği maliyeti ile ilgili konulardır. Diş kliniği maliyeti, kliniğin yer alacağı konum, tedavi sürecinde kullanılan malzeme kalitesi, kliniğin yer aldığı şehir ve kliniğin kaç metrekarelik bir alana sahip olduğu gibi detaylara göre belirlenmektedir. Tabi diş kliniklerinde maddi açıdan karşılığı olmayan detaylar da vardır. Bu da başarılı tedavi sonucuyla elde edilen hasta memnuniyetidir.


İstanbul Dental Care ile Sağlıklı Dişler Sizi Bekliyor!
İstanbul Dental Care, 2008 yılında faaliyete geçmiş bir diş kliniğidir. Endodonti,Pedodonti,Periodontoloji ve Ortodonti gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış hekimleriyle, tüm tedavi yöntemlerinde profesyonel bir yaklaşım sergilemektedir. İstanbul Dental Care, diş ve diş eti tedavilerini aktif olarak uygulamaktadır. Yapılan işlemler arasında hastalar daha çok; zirkonyum kaplama, lamina porselen, implant, invisalign ve diş beyazlatma işlemlerini tercih etmektedir.

Yabancı hastaların ise zirkon kaplamalar ve lamina porselenleri daha çok tercih ettiği bilinmektedir. Bu işlemlere daha fazla rağbetin olmasının en temel sebebi kullanılan materyallerin ve laboratuvar ortamının kaliteli olmasıdır. Kaliteli malzeme kullanımı, tedavi sonucunun da başarılı olmasında oldukça etkilidir. Bu tedavi seçeneklerinin tercih edilmesinin bir diğer nedeni ise hastaların hayalindeki diş görünümü için kısa sürede en iyi çözüm olmasıdır.

İstanbul Detal Care, tüm dişlerinde değişim isteyen yabancı hastaları için pek çok opsiyon sunmaktadır. Yabancı hastaların İstanbul’da devam edecek tedavi süreçleri için tedavi, konaklama ve ulaşım masraflarının da yer aldığı özel paketler hazırlanmaktadır. Bu paketler vesilesiyle hastalar hem İDC gözetiminde oluyor hem de ulaşım ve konaklama gibi diğer detaylarla uğraşmamış oluyorlar.

Özel olarak hazırlanan bu paketlerde hastaların isteği üzere, otel ve transfer opsiyonları da sunulmaktadır. Bu doğrultuda hastalar kendi bütçelerine uygun olan paketleri seçme imkanına sahip olabilmektedir. Tercih edilen tüm oteller, İDC kliniğine yakın olmanın yanı sıra, şehir merkezinde yer almaktadır. Böylelikle diş tedavisi için gelen yabancı hastalar, İstanbul’u da daha yakından tanıyabilme fırsatına sahip olabilmektedir.


Ağız ve Diş Sorunları Hangi Hastalıklara Sebep Olur?
Ağız ve diş bakımının ihmal edilmesi, birçok şikayeti de beraberinde getirir. Dolayısıyla diş bakımının düzenli olarak yapılması oldukça önemlidir. Peki, ağız ve diş bakımının yapılmaması durumunda oluşan şikayetler başka hangi hastalıklara sebep olur? Ağız ve diş bakımı yapmanın önemi nedir?  İşte, en çok merak edilen sorulardan biri ve cevapları…

1- Ağız kokusu: Ağız kokusu, ağız ve diş bakımına özen göstermeyen insanların çoğunda görülen şikayetlerin başında yer alır. Ağız kokusunun semptom olduğu birçok hastalık da bulunmaktadır. Fakat en temel sebebi ağzın temiz tutulmaması, çalkalanmaması ve dişlerin düzenli olarak bakımının yapılmamasıdır. Yemeklerin ardından ağız ve diş bakımı yapılmadığı takdirde, diş aralarında kalan besin artıkları koku oluşumuna sebep olacaktır.

Dişlerin düzenli olarak fırçalaması, ağız içinde bakteri oluşumunu engelleyeceği için ağız kokusu gibi şikayetler de ortadan kalkacaktır. Dilde ve diş yüzeyinde oluşan bakteri plağı, ağız ve dişler temizlenmediği takdirde diş çürüklerine ve ağız kokusuna sebep olmaktadır. Temiz bir nefes için düzenli olarak dişler fırçalanmalı ve ağız içinde gargara yapılmalıdır. Uzmanlar, dişlerle beraber dilin de temizlenmesine özen gösterilmesini tavsiye etmektedir.

2- Diş ölümü: Diş kaybı olarak da bilinen diş ölümü, yeteri kadar ağız ve diş bakımı yapılmaması sonucunda oluşur. Ağız içinde oluşan bakteri plağı, temizlenmediği takdirde dişlerde çürüğe sebep olur. Çürüğün giderilmemesi durumunda, dişlerde çukurlar meydana gelir ve diş minesi hasar görür. Bu aşamada da dişe müdahale edilmezse, diş kaybı oluşur. Ve diş hekimleri ilgili dişi çekmek durumunda kalır.

3- Diş eti hastalıkları: Diş eti hastalıklarının en belirgin özelliği, diş fırçalama ya da diş ipi kullanımı sırasında diş etlerinde meydana gelen kanamalardır. Eğer diş etlerinizde kanamalar oluşuyorsa, diş eti hastalığına sahip olma ihtimaliniz mevcut. Bunun için de düzenli olarak diş kontrolüne gitmek gerekir. Uzmanlar 6 ayda bir kişilerin diş kontrolü yaptırmalarını tavsiye etmektedir. Ağız ve diş sağlığı, tüm vücut için önemli olduğundan kontroller ihmal edilmemelidir.

4- Kalp rahatsızlıkları: Yapılan araştırmalara göre, diş etinde meydana gelen iltihaplanmaların kalp hastalığı şikayetleriyle bağlantılı olduğu söylenmektedir. Ağız ve diş sağlığının iyi olmasının, kalp hastalığı riskini de azalttığına vurgu yapılmaktadır. Besinlerin ilk olarak sindirime hazırlandığı yer ağız olduğu için ağız ve diş sağlığı diğer organların da sağlıklı olabilmesi için oldukça önemlidir.

Ağız ve diş bakımı, küçük yaşta kazanılması gereken bir alışkanlıktır. Dişlerin sağlıklı olması demek ilerleyen dönemlerde nükseden belli hastalıkların da önüne geçebilmek demektir. Uzmanlar, diş bakımına özen gösterilmesini bakım aşamasında diş fırçasının yanı sıra diş ipi ve gargara gibi temizleyici malzemelerin de kullanılmasını önermektedir. Ağız ve diş kontrolü için de 6 ayda bir düzenli olarak kontrole gitmek ve bir sorun varsa zamanında müdahale etmek dişler için hayati bir öneme sahiptir.