Yıllardır Zonguldak’ta kaçak et satıldığını iddia eden belediye mezbahanesi işletmecisi Mehmet Ildırar defalarca belediye başkanını uyarmış geçtiğimiz ay zarar ettiği gerekçesiyle sözleşmesini fes etmişti.

AT ETİ YEDİRMİŞLER


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca Zonguldak’ta 12 katlı İş Merkezi’nin altındaki kasap “At eti” sattığı gerekçesi ile mühürlendi. Bakanlık taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu veya ilaç etken maddesinin ilave edildiği ve aralarında 355 parti ürün kamuoyu ile paylaşıldı. At eti sattığı iddia edilen kasap suçlamaları kabul etmezken kumpas kurulduğu söyledi.

At eti, sakatat, baş eti ve soya

Et ve et ürünlerinde de laboratuvar tahlilleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen aralarında sucuk, pide harcı, köfte, çiğ kırmızı et, salam, sosis, jambon, rosto, döner, kavurma, kebap çeşitleri, kanatlı eti ürünlerinin bulunduğu 111 parti ürüne ait bilgiler duyuruldu. Lahmacunda at eti, köftede sakatat, sucukta da baş eti ve soya tespit edildiği aktarıldı.


Öte yandan uzun yıllardır Zonguldak Belediye mezbahanesi işleten Mehmet Ildırar defalarca yerel basına yaptığı açıklamalarda Zonguldak’ta bir çok market ve restoranın belediye mezbahanesinin dışında kesilen kaçak etlerin kullandığını iddia etmiş belediye yetkililerinin denetimlerinin yetersiz oluşu nedeniyle kasapların kaçak eti tercih ettiğini söylemişti.

Ildırar zarar ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz ay sözleşmesini feshedip mezbahane işletmeciliğini bırakmıştı. Bilindiği gibi Zonguldak Belediyesi mezbahaneyi şuan da kendi işletiyor.