Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Atatürk Devlet Hastanesinde hasta ve hasta yakınlarına yönelik uzman hekimler tarafından üç gün sürecek olan şeker hastalığı ve korunmaya yönelik Diyabet okulu açıldı.

Atatürk Devlet Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen Diyabet okulu açılışına Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Genel Sekreterlik Daire Başkanları, Atatürk Devlet Hastane Yöneticisi Başhekim Uzman Dr. Hasan Tosun, Sağlık çalışanlarının yanı sıra hasta ve hasta yakınları katıldılar. Daha sonra açılışın ardından Atatürk Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzman Dr. Kerem Ersoy tarafından hasta ve hasta yakınlarına İnsülin nedir, Diyabetin açmış olduğu sağlık sorunları, Diyabetin belirtileri nelerdir, hangi hastalarda tarama yapılmalı, Diyabetin tedavi şekli, Diyabet tedavisinde yaşam tarzı değişikliği konularında geniş kapsamlı olarak hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme sunumunun ardından Diyetisyen Çiğdem Ersoy tarafından beslenme konularında bilgilendirmede bulundu.

Diyabet Okulunun açılışının ardından bir açıklama yapan Kamu Hastaneler Birliği Genel  Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi. “ Hayatı boyunca hasta ve yakınlarını etkileyen kronik bir hastalık olan Diyabet hastalığından gerek hasta gerekse yakınlarında gelişebilecek olan fiziksel ve psikolojik etkilenmeye karşı bilgilendirmek ve hastalığa adapte etmek amacıyla bu okulu açmış bulunmaktayız. Bu okullarımızı önümüzdeki günlerde tüm hastanelerde açarak eğitimlerimizi aralıksız olarak vereceğiz. Daha sonra bu üç gün sürecek olan eğitimlerimiz sonrasında hasta ve hasta yakınlarımıza diploma vereceğiz “ dedi.