Batı Karadeniz’in sağlık üssü BEÜ Kanser Araştırma ve Tanı Merkezi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Batı Karadeniz’in sağlık üssü konumunda olan Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi her geçen gün verdiği nitelikli sağlık hizmetini arttırmaya devam ediyor.
Bölgenin üçüncü basamak düzeyde tek üniversite hastanesi olan Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi verdiği sağlık hizmetinin niteliği ve çeşitliliği ile bölge halkının sağlık sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyor.
Batı Karadeniz’in ilk ve tek kanser araştırma merkezi olan BEÜ Kanser Araştırma ve Tanı Merkezi de açılmış olduğu 2015 yılı Nisan ayından itibaren 45 adet servis, 30 adet günübirlik yatakla bölge halkına hizmet veriyor.
Tam donanımlı bir merkez olarak hizmet verdiklerini belirten BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, “Kanser tüm dünyada her geçen gün artan, tüm hastalıklar içinde ölüm sebebi olarak da 2. sırada bulunan bir hastalıktır. Böylesine önemli bir hastalığa yönelik bir merkezle bölge halkına sağlık hizmeti sunabildiğimiz için mutluyuz. Merkezimiz Tıbbi Onkoloji, Hematoloji, Radyasyon Onkolojisi ve PET gibi onkolojik tanı ve tedavide mutlak ihtiyaç duyulan birimleri barındırmaktadır. Günde 60 hasta kemoterapi, 80 hasta ise radyoterapi hizmeti alabilmektedir. Merkezimizde son 1 yıl içinde 20 bin 405 poliklinik, 6 bin 966 kemoterapi uygulama hizmeti sunulmuştur. Bu süre zarfında başvuran hastalarımızda kadınlarda en sık meme kanseri, erkeklerde ise akciğer kanseri için tedavi uygulanmıştır” dedi.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de merkezle ilgili olarak şunları söyledi:
“Her geçen gün daha fazla karşılaşılan kanser vakalarının saptanması ve tedavisinin toplum sağlığındaki öneminin farkındayız. Böyle bir merkezi planlarken hem hasta konforunun hem de tıbbi donanımın en ideal şartlarda olmasını istedik. Merkezimiz hizmete girdikten sonra çok olumlu geri dönüşler aldık. Yaptığımız yatırımların böyle olumlu geri dönüşlerini almak da bizleri memnun etmektedir. Her geçen gün artan deneyimi ve teknolojik alt yapısı sayesinde merkezimiz Zonguldak ve bölgemiz için önemli bir kazanım olmuştur. Bu hizmetin sağlanması ve devamı için özverili gayretlerinden dolayı emeği geçen tüm hekimlerimizi kutluyorum.”