BEÜ Tıp Fakültesi’nde bir skandal daha…

Geçtiğimiz günlerde özel muayene ücreti ve diğer konularda eleştiri oklarına hedef olan BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde planlanan uygulama tepki çekecek cinsten…

Halkın Sesi’nin edindiği iddiaları doğrulayan konunun uzmanları, “Eğer plan uygulamaya geçerse hastanede bir bölüm işlevsiz kalacaktır. Bu durumda vatandaşlar ise mağdur olacaktır.” ifadesini kullandı.  

Halkın Sesi’nin ulaştığı bilgi şöyle:

Tıp fakültelerinde görev yapan Araştırma Görevlisi(Asistan) Uzmanlığını alabilmesi için çalıştığı kurumun kadrosunda en az bir profesör, bir yardımcı doçent bulunması gerekiyor.

Tıpta Uzmanlık Kurulu’nun almış olduğu karara göre kurumun içerisinde en az bir yardımcı doçent, bir profesör doktor görev yapmak zorunda iken BEÜ Tıp Fakültesi Dermotoloji(Cilt Hastalıkları) Bölümünde sadece 1 profesör kadrosu bulunduğu ortaya çıktı.   

Kadrosunda yardımcı doçent bulunmayan Dermatoloji bölümü, ilerleyen haftalarda poliklinik muayene işlemlerini 15-20 hastayla sınırlandırması planlanıyor.

Dermatoloji bölümünde görev yapan asistanların ise uzmanlığını alabilmesi için çevre ilerde görevlendirilmesi düşünülüyor.

Konunun hem siyasi hem de idari anlamda üst mercilere intikal ettirilmiş olmasına rağmen halen bir çözüm bulunmaması, akıllarda soru işaretlerine neden oluyor.

Bunun hayata geçirilmesi durumunda dermatolojinin işlevsiz kalması anlamına geleceğini belirten konunu uzmanları, “Maalesef iddialar doğru. Eğer plan uygulamaya geçerse hastanede bir bölüm işlevsiz kalacaktır. Bu durumda vatandaşlar ise mağdur olacaktır. Zaten bu servis çok yoğun olduğu için hastalar sıra bekliyor. Bu durum hayata geçerse daha kötü olacak. İnşallah bir çözüm bulunur.”