Doktor eksikliği ve sağlık hizmetlerindeki aksaklıklar nedeniyle sık sık gündeme gelen BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yeni bir skandal daha…

Geçtiğimiz yıllarda “Batı Karadeniz Bölgesi’ne hitap eden 5 yıldız konforunda onkoloji merkezi” olmasıyla övünülen “BEÜ Kanser Araştırma Merkezi”nin doktorsuz kaldığı ortaya çıktı.

Önceki gün Dermatoloji(Cilt Hastalıkları) Servisi’nde yardımcı doçent doktor eksikliği yüzünden kapanması gündeme gelen hastanenin onkoloji servisinde de benzer sorunlar yaşandığı gün yüzüne çıktı.

Kanser Araştırma Merkezi’nde görevli tek profesör doktor olan Hüseyin Engin’in kolunun kırılmasıyla en kritik sağlık hizmeti veren söz konusu merkez asistanlara kaldı. Kemoterapi görmesi gereken hastaların hepsine yetişilemediği için birçok hastanın çevredeki hastanelere yönlendirildiği konuşuluyor.

Mağdur olduklarını belirten kanser hastası yakınları, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, “Hocamızın kolu kırıldı, yerine bakacak doktor yok. Sadece asistanlar var. Bu nasıl iş? Koskoca hastanede alternatif hoca olmaz mı? Hocamızın ne zaman döneceği belli değil. Bizler mağduriyet yaşıyoruz. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” dedi.  

Prof. Dr. Hüseyin Engin'in kolunun ne zaman iyileşeceği ve kanser tedavisi gören hastaların tedavi süreçlerinin ne zaman normale döneceği merak ediliyor.