Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği ile Bülent Ecevit Üniversitesinin ortaklaşa düzenledikleri yaşlı hastalarda ameliyatın güvenle yapılabilmesi için anestezi yönetiminin tartışılacağı "Geriatrik Hastalarda Optimal Perioperatif Yönetim /En Yeniler" başlıklı sempozyumu gerçekleşti.
Arif Amirov Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyuma Tıp Fakültesi Profesör doktorları, dernek başkanları ve ülke genelinden 150 konuğun katılımı ile gerçekleşti. 4 oturumdan gerçekleşen sempozyumda uzmanlar tarafından Geriatrik hastada intraoperatif yönetim ve sorunlarının çözümü, Geriatrik hastada etik konular ve yenilikler hakkında bilgiler verildi. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hilal Ayoğlu, sempozyumun düzenlenmesinde katkısı geçenlere teşekkür etti.
Sempozyuma ülke genelinden katılım olduğunu ifade eden Ayoğlu, “Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği ile BEÜ’nün ortaklaşa düzenlediği Geriatrik Hastalarda Optimal Perioperatif Yönetim /En Yeniler" başlıklı sempozyumdayız. Türkiye genelinde yaklaşık 150 konuğumuz var. yaşlı hastalarda ameliyat sürecindeki Anesenik sorunlar tartışılıyor. Anestezistlerin eşliğinde yaşlı genç demeden tüm hastaların ameliyat edilmeleri için elimizden gelen her türlü çabayı sarf etmekteyiz. İçeride en yeniler ve güzel konular tartışılıyor. Katkılarından dolayı Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği İç Anadolu şubesine ve BEÜ’ye teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.