Atatürk Devlet Hastanesi KBB uzman doktorlarından Kemal Yurtbay pandemi nedeniyle oluşturulmuş bilim kurulunun bazı konulara dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.
Bilim Kurulu'nun, pandemi konusunda elde ettiği bilgileri ve aldığı kararları bir sözcüsü vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşması gerektiğini vurgulayan Dr. Yurtbay konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi:

 “Herkesin bildiği üzere ülkemizde, Covit19 Pandemisi'ni bilimsel olarak araştırmak, yayılmasını asgariye indirmek için alınacak önlemleri tespit etmek ve hastalığın tedavisinde uygulanacak algoritmayı ortaya koymak amacıyla bir BİLİM KURULU oluşturulmuştur. Fakat görüyoruz ki, bu kurulun aldığı kararları kamuoyuyla paylaşacak bir sözcüsü yok. Onların yerine kamuoyunu bilgilendirme işini siyasi güç odakları yapmakta. Ama bu açıklamaların ne kadarı Bilim Kurulu'nun elde ettiği verilerle ve almış olduğu kararlarla örtüştüğü tartışma konusu. Bu arada bilim kurulunun değerli üyeleri de, her gün ayrı ayrı tv kanallarında boy göstererek kişisel reklamlarını yapma peşinde.

İşin doğrusu; Bilim Kurulu, pandemi konusunda elde ettiği bilgileri ve aldığı kararları bir sözcüsü vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşmalı ve üyelerinin tv ekranlarına çıkmaları tamamen yasaklanmalıdır.”

Haber: Sermet AKSU