Çaycuma’da lösemi hastası 3,5 yaşındaki Öykü Arin için kök hücre bağışı ikinci kez düzenlendi. Atatürk heykelinin bulunduğu meydana gelen Kızılay aracı Çaycuma halkının yoğun katılımıyla karşılaştı.

KESK'in çağrısıyla geçtiğimiz hafta Zonguldak ve ilçelerinde yapılan kök hücre ve kan bağışı kampanyasında uygun donör bulunamayınca Çaycuma’da ikinci kez başlatıldı. Önceki kampanyaya katılamayan "Belki de uygun donör benim" diyen çok sayıda Çaycumalı yurttaş, bugün iki ayda bulunması gerektiği belirtilen uygun donör için kök hücre ve kan bağışı yaptı.

Kızılay Kan Bağış Merkezi'nde görev yapan doktor Mehmet Günaydın, “Her hafta cuma günü Çaycuma'da kan bağışı kongresi yapıyoruz. Aynı zamanda kök hücre toplamak için bağış kampanyası yapıyoruz. Çaycuma'nın gösterdiği örnek davranıştan mutluyuz. İnşallah bu tip organizasyonlar diğer ilçelerimizde ve Türkiye'nin diğer yerlerinde de halkımıza örnek teşkil eder. Şunun unutulmaması lazım: Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır.”

Öykü için yardım çağrısı yapan anne Eylem Yazıcı ise “Birisinin çok acil yardıma ihtiyacı olduğunda, insanlar nasıl iki eli kanda da olsa yardıma koşuyorsa, bir anne olarak herkesi yardım etmeye çağırıyorum” ifadesini kullandı. (Haber Merkezi)