KADIN DOĞUM HASTANESİNE MENOPOZ OKULU AÇILDI

 

Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine Menopoz ve döneminde ve sonrasında yapılması gereken konulu Menopoz okulu açılarak bayanlar bilgilendirildiler.

İL Sağlık Müdürlüğü basın bürosundan verilen habere göre Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen eğitime İl Sağlık Müdürü Dr.Bilal Cin, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Genel Sekreterlik Daire Başkanları, Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Mustafa Karadeniz, Hastane Müdürü Rüştü Moğul ve sağlık çalışanlarının yanı sıra bayanlar katıldılar.

Düzenlenen Okulun açılışında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Uzman Dr. Orhan Temel tarafından Menopoz nedir, Menopozda kanama düzensizlikleri, Menopozda görülen fiziksel ve ruhsal değişimler, Menopoz döneminde yapılması gereken testler, Menopozda tedavi yöntemleri ve alternatif tedavileri konularında bilgilendirme sunumunda bulunduktan sonra Hastanede görevli Diyetisyen Kevser Günal  ise, Menopoz dönemi egzersizleri konularında yapılan sunumun ardından Ebe Satiye Güney tarafından da kendi kendine meme muayenesi konularında sunum yaptı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün ise konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şu görüşlere yer verdi. “  Kadın için kimi zaman kabusa dönüşen menopoz sürecini rahat atlatmanız için amacımız; Menopoz dönemi ve dönemin getirdiği sorunlarla baş etme becerisi kazandırmak, yapılması gereken tarama programları ile ilgili uygun kuruluşlara yönlendirmek, bu dönemde yaşam kalitesini artırmaktır. Bu gün başlayan menopoz okulumuz her ay düzenli olarak yapılmaya devam edecektir. Eğitim kadromuzda kadın hastalıkları uzmanı, diyetisyen ve ebemiz bulunmaktadır. Eğitim halkımıza açık bulunmakta olup eğitimlerimize katılanlara katılım belgesi verilecektir “ dedi.