Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dünya Prematüre Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe prematüre olarak dünyaya gelen minikler ve aileleri de katıldı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte hastane yönetiminin yanı sıra Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı daire müdürleri de etkinlikte hazır bulundu. Her yıl doğan 1 milyon 300 bin çocuktan yüzde 10’un prematüre olarak dünyaya geldiğini hatırlatan Yenidoğan Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cumhur Aydemir, "Bugün bir araya gelip prematüre bebek bakımları ve sorunlarını konuşmak, farkındalık oluşturmak için bir araya geldik. Prematürelik yeni doğan bebekler için önemli bir sorundur. Ülkemizde her yıl 1 milyon 300 bin çocuk doğmakta olup bunların yüzde 10’u prematüre doğmakta. Ve her yıl 50 bin çocuk çok ağır prematüre dediğimiz 3. düzey yoğun bakım ihtiyacı olarak doğmaktadır. Ülkemizde de 3. düzey yoğun bakım servisi olarak Batı Karadeniz bölgesindeki en önemli yoğun bakım olarak hizmet vermekteyiz. Prematüre olarak doğan bebeklerimiz hastanemizde ayaktan takip edilmektedir" dedi.
Dünya Prematüre Günü’nde prematüre bebekler ve ailelerinin bir araya gelerek yaşadıkları sorunları paylaştıklarını ifade eden Aydemir, "Bugün prematüre bebeklerin yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve yeni doğan uzmanları tarafından takip edilebilmesi ve sorunlarının daha iyi, hızlı bir şekilde çözülebilmesi amacıyla Dünya Prematüre Günü’nde bu soruna farkındalık çekmek amacıyla bu toplantı düzenlenmiştir. Bebeklerimizin aileleriyle karşılıklı olarak bugünü kutlamak, sorunları paylaşmak ve ailelerle bir iletişim sağlamak amacıyla toplantıyı geçen yıl ilkini düzenlemiştik. Bu yıl da ikincisini düzenliyoruz. Geleneksel olarak her yıl yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Etkinlik slayt sunumu ve pasta kesiminin ardından çeşitli hediyelerin verilmesi ile son buldu.