Almanya'dan memleketi Ereğli'ye gelen elektrik mühendisi Bülent Akbaba ve ailesi, Ereğli'de Özel Ecomar Hastanesi tarafından verilen yanlış covid-19 test sonucu nedeniyle Almanya'ya dönüş biletini iptal etmek zorunda kaldı. Hastanenin hatası yüzünden 14 gün karantinaya alındıkları için çok zor durumda kaldıklarını söyleyen gurbetçi vatandaş, "Başka aileler mağdur edilmesin. Bu sorun sadece benim değil bir çok gurbetçinin sorunu" dedi.

Eşi Sevda Akbaba ve kızı Dilay Akbaba ile Almanya'dan memleketi Ereğli'ye gelen elektrik mühendisi  Bülent Akbaba, bugün saat 13.30 uçağı ile Almanya'ya dönecekti.  Tüm planlarını buna göre yapan Bülent Akbaba, yurtdışı seyahati öncesinde istenen covid-19 testi için Ereğli Ecomar Hastanesi'ne başvurdu. Kızı Dilay Akbaba'nın herhangi bir semptom göstermeyişine rağmen test sonucunun pozitif çıkmasından şüphelenen baba hemen ikinci bir test yaptırdı.

İkinci testi negatif çıkan kızının test sonucunun değiştirilmesini isteyen gurbetçi vatandaş, hastane yönetiminden "Bir şey yapamayız" cevabı aldı.

Kızının yanlış test nedeniyle sistemde pozitif görülmesinden dolayı uçağa binemeyen Akbaba ailesi biletlerini iptal etmek zorunda kaldı.

Halkın Sesi'ne konuşan Bülent Akbaba, "Ecomar Hastanesi'nin hatası yüzünden ben, eşim,kızım ve evlerinde kaldığımız 2 kişi olmak üzere toplam 5 kişi 14 gün süreyle karantinaya alındık. Almanya'daki bütün planlarım altüst oldu. Hastanenin hatasını maddi manevi ödemek zorunda kaldık. Bu sadece benim değil bütün gurbetçilerin sorunu. Başkanlarının aynı mağduriyeti yaşamaması için umarım bir çözüm bulunur" dedi.