Bu konuda yetkililere defalarca gittiklerini ve sorunu 4 yıla aşkın zamandır yaşadıklarını belirten Cin, kimsenin sorunla ilgilenmek için somut bir adım atmadığını söyledi.

Ontemmuz Mahalesi Ayyıldız Sokak, Askeri Tepe’de oturan Ayşe Cin adlı vatandaş evimin önünde bulunan elektrik direğinden çıkan kıvılcımlar yüzünden az daha canından edecek tehlikeyi anlattı. 4 yıldır yetkililere defalarca bildirmesine rağmen ilgileneceğiz deyip kendisiyle ilgilenilmediğini belirten Cin, “Ekipler geldi bizimle dalga geçer gibi iki kez 1 metre derinliğinde direk kuyusu açtırdılar. Buda yetmezmiş gibi kendilerinin yapması gereken işi vatandaşa yaptırıyorlar” diyerek şu sözlerle devam etti:

“DİREK KUYUSUNU BİZE KAZDIRDILAR”

“Evimin önünde bulunan elektrik rüzgârında etkisiyle ateş çıkartıp, yıkılacak gibi sallanıyor. Evimin üzerinden hat geçiyor. Canım tehlikede. Bu durum 4 yıldır böyle. Yetkililere defalarca bildirmemize rağmen ilgilenilmedi. Bana bu direğin buradan çıkacağını ve direğin yanından bir iki metre yer gösterdiler. ‘Burayı 1 metre derinliğinde kazın’ dediler. Bizde kazdık. Direğin yerini değiştireceğiz demelerine rağmen gelip ilgilenmediler. Ekipler geldi bizimle dalga geçer gibi iki kez 1 metre derinliğinde direk kuyusu açtırdılar. Komşularla da bu yüzden sorun yaşadım. Buda yetmezmiş gibi kendilerinin yapması gereken işi vatandaşa yaptırıyorlar.

“AZ DAHA CANIMDAN OLUYORDUM”

Ama elektrik faturasını gecikmeli ödediğimizde hemen kesmeye gelirler. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bu konuda müdürün yanına da gittim. Halledeceğiz dediler. Ben 15 gün önce bu elektrik direk yüzünden canımdan oluyordum. Bakkal gördü uyardı beni. ‘Ayşe teyze sen görmüyor musun? Direk sallanıyor. Yanına direkten ateşler düşüyor’ dedi. Ben kömür dolduruyordum yanıma ateşler düştü ama bacadan kıvılcım çıkıyor sandım. Bakkal beni o an uyarmasaydı, ben elektrik akımına kapılabilirdim.  Can güvenliğim yok. Gelip bu direkle ilgilensinler.” (Nermin Akkaya)