"Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında, Ereğli Belediyespor Engelli Voleybol Takımı ile özel maç yapmak için kente gelen Filistin Engelli Voleybol Takımı’nda forma giyen iki engelliye Ereğli Belediyesi tarafından protez bacak taktırıldı.
Filistin’de, İsrail saldırıları sonucu yaşanan savaşta birer bacağını kaybeden Beşşer Müsmer ve Rekan Davut, maç oynamak için geldikleri Zonguldak’ta engellerini aştılar. Bir bacağı olmayan Beşer Müsmer, Türk insanının Filistinliler’den tek farkının dil olduğunu belirterek, “Burada bizi gerçekten içtenlik ve sıcak kanlılık ile karşıladılar. Hamdolsun protez bacağım değiştirildi. Daha iyi ve rahat bir protez takıldı” dedi.
“TÜRKİYE HALKI İNSANLIK GÖSTEREN VE CÖMERT BİR HALK”
Savaşta bir ayağını kaybeden ve Zonguldak’ta protez ayağı değiştirilen 29 yaşındaki voleybolcu Beşer Müsmer, “Bize burada protez için yardımcı olan Ereğli Belediye Başkanı’na ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca Ereğli halkına da gösterdikleri samimiyetten dolayı gerçekten teşekkür ediyorum. Türkiye halkı insanlık gösteren ve cömert bir halk. Bizim Türk halkı ile aramızda tek fark dil farkı. Biz Arapça konuşuyoruz, Türkler ise Türkçe konuşuyor. İki toplum olarak aramızdaki tek farkımız dil farkı. Burada bizi gerçekten içtenlik ve sıcak kanlılık ile karşıladılar. Hamdolsun protez bacağım değiştirildi. Daha iyi ve rahat bir protez takıldı” şeklinde konuştu.
OYNADIKLARI MAÇ UMUT OLDU
Filistinli voleybolculara takılan protezlerin kendileri için ve Türkiye için büyük bir anlam taşıdığını ifade eden Dr. Engin Çiloğlu, “Arkadaşlarımız Filistin’den geliyorlar. Ereğli Belediyesi’nin voleybol takımı ile bir maç yaptılar. Filistinli bu iki kardeşimiz Filistin’deki savaşta ayaklarını kaybetmişler. 2 yıldır bu şekilde yaşıyorlar. Ereğli Belediyesi de kendilerine protez ayak takılması için yardımda bulundu. Biz kendilerine Hacettepe Medikal olarak protez taktık. Şu anda yürüyebiliyorlar. Ereğli Belediyesi kendilerine sponsor oldu ve bizde elimizden geleni yaptık. Burada olmaktan çok mutlular. Bir voleybol maçı için Türkiye’ye geldiler ama Ereğli Belediyesi’nin desteği ile protez de olsa bir ayak sahibi oldular, yürüyebilecekler. Biz onlar kullanmış oldukları koltuk değneklerinden kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Türkçe bilmiyorlar ama bakarak anlaşabiliyoruz. Bizler de böyle bir şeye destek olduğumuz için mutluyuz” şeklinde konuştu.