TÜRKİYE’DE İLK KEZ SAĞLIKLI EKMEK FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

 

İstanbul’da ilk kez geçekleşecek Gıda Sanayi Tedarik Zinciri Yönetimi Forumu’nda gıda sektöründeki son gelişmeler ve bu yeniliklerin halka nasıl yansıyacağı tartışılacak. Forum süresince gerçekleşecek Sağlıklı Ekmek Festivali de son dönemdeki ekmek tartışmalarına yeni bir boyut kazandıracak

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim derneğinden yapılan yazılı açıklamada gıda yatırımcıları, sektör dernekleri ve akademisyenler gıda sektörünün geleceğini tartışmak üzere Gıda Sanayi Tedarik Zinciri Yönetimi Forumu’nda bir araya geliyor. Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından İstanbul’da 3-4 Aralık 2015 tarihlerinde hayata geçirilecek olan Forum’da, günümüzün en tartışmalı konularından biri olan gıda güvenliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak. Forum’un diğer önemli başlıkları arasında; gıda tedariğinde IT teknolojilerinin kullanımının sağlayacağı maliyet avantajları ve etkin gıda güvenliğinde bunun önemi ile hijyenik tasarım ve gıda sağlık ilişkisi hakkında trendler yer alıyor.

Sağlıklı Ekmek Festivali Forum’a renk katacak

Gıda Sanayi Tedarik Zinciri Yönetimi Forumu teknik ve bilimsel tartışmaların yanı sıra renkli görüntülere de ev sahipliği yapacak. Forum süresince gerçekleştirilecek olan Sağlıklı Ekmek Festivali ile misafirler en temel gıda olan ekmeği nasıl tüketmeleri gerektiği konusunda bilgi sahibi olacaklar. Workshoplar ve etkinliklerin de düzenleneceği Festival’de “sağlık için sağlıklı ekmek tüketimi” sloganı ön plana çıkıyor.

Forum Türkiye’den başlayarak dünyaya açılacak

Sektördeki son gelişmelerin ve projelerin de masaya yatırılacağı Gıda Sanayi Tedarik Zinciri Yönetimi Forumu’nda Türkiye’de ve dünyada işletmelerin kapasitelerini ve üretimlerini artırmaya yönelik tedarik zinciri, depolama, üretim aşamaları gibi başlıklar ele alınacak. İlki Türkiye’de MCI’ın organizasyonuyla düzenlenecek olan forumun her yıl farklı ülkelerde yapılması hedefleniyor. Forum ayrıca her seviyeden sektör yatırımcılarının bir araya gelip, yeni anlaşmaların yapılması için de zemin oluşturacak.

Forumla ilgili detaylı bilgiye http://www.foodsupplychainforum.org’tan ulaşabilirsiniz.