Kızılay Kan Merkezi Müdürü Selim Alan, BEÜ ile yürütülen gönüllü kan bağışı etkinliklerinin verimli şekilde sürdüğünü söyledi.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Selim Alan, gönüllü kan bağışı konusunda BEÜ ile öğrencilere yönelik organizasyonların artarak devam ettiğini söyledi. Kızılay’ın Ekim ayının başından itibaren üniversite bünyesinde bulunan gönüllü kan bağışı etkinlikleri kapsamlı bir şekilde sürüyor.
Fakülte ve meslek yüksekokullarda bulunan öğrencilere yönelik devam ettiğini ifade eden Alan, şunları söyledi:
“Zonguldak Kızılay kan bağış merkezi olarak ekim ayı içinde Bülent Ecevit Üniversitesiyle birlikte yürüttüğümüz gönüllü kan bağışı etkinlikleri verimli şekilde sürüyor. Ekim ayı başından beri üniversite bünyesinde bulunan tüm fakültelerimiz, ilçe ve beldelerimizde bulunan fakülte ve meslek yüksekokullarımızda ki öğrencilerimize yönelik organizasyonlarımız her sene olduğu gibi bu sene de artarak devam ediyor. Özellikle ilimize yeni gelen öğrencilerimiz gönüllü kan bağışı öncesi kendilerine verilen eğitim ve bilinçlendirme etkinlikleri sayesinde her geçen gün büyüyen Kızılay ailesinin bir parçası oluyorlar. Kan bağışında bulunan öğrenci kardeşlerimizin çoğunluğu hayatında ilk defa kan bağışında bulunarak ilk adımı atmış oluyorlar.”
“Bu bilinç hepimizi sevindiriyor”
Gönüllü kan bağışçılarının kan bağışı konusunda bilinçlenmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Alan, “Bu hepimiz için çok sevindirici çünkü bu bilinç ve alışkanlık sayesinde uzun yıllar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sadece Zonguldak’ta değil ülkemizin her köşesinde yardımcı olacak ve hayat kurtarmaya devam edecekler. Ağaç yaşken eğilir ilkesinden yola çıkarak genç öğrenci kardeşlerimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yaşam kaynağı olmaya devam ediyorlar. Her zaman söylediğimiz gibi kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır; tek kaynağı insan olan yaşam kaynağımız kana bir gün mutlaka ihtiyaç duyacağız. İhtiyaç anında sıkıntı yaşamamak için sağlığımız el verdiği sürece 18-65 arası tüm vatandaşlarımızı kanımızı ihtiyaç sahipleri ile paylaşmaya ve kendi kendimize yetmeye davet ediyorum. Üniversitemiz bünyesinde devam eden etkinliklerimizde kan bağışında bulunan gençlerimizi kutluyor; emeği geçen başta Sayın Rektörümüz Mahmut Özer olmak üzere tüm dekanlarımıza, öğretim görevlilerimize, çalışanlarımıza ve Kızılay Kulübü Üyesi genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.