Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi “Kalp Damar Cerrahisi Kliniği” Batı Karadeniz Bölgesinde Referans Merkezi Oldu

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği nitelikli sağlık hizmetinde bölgenin tek referans merkezi oldu. BEÜ basın bürosundan verilen habere göre 3’ü tek kişilik özel oda olmak üzere toplam 13 yatak kapasitesi, 5 yoğun bakım yatağı ve 2 ameliyathane ile hizmet vermekte olan Kalp Damar Cerrahisi kliniği koroner arter by-pass greftleme, anevrizma ameliyatları, endovasküler girişimler gibi özellikli ameliyatların rutin olarak yapılabildiği bir merkez konumuna gelmiştir. Varis ameliyatları yeni kullanılan yöntemle bir saat gibi kısa bir sürede tamamlanarak hasta günlük yaşamına geri dönmektedir. Bölgede ilk defa kalpte mitral kalp kapakçığı değişimi ameliyatı Kalp Damar Cerrahisi kliniğimiz tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir. Periferik damar tıkanıklıkları için balon anjioplasti ve gerektiğinde kök hücre uygulamaları, kalp kapasitesi azalmış düşük enjeksiyon fraksiyonu olan hastalarda intrakardiyak kök hücre uygulaması gibi özellikli ve yenilikçi işlemler başarıyla uygulanmaktadır.

Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nden Doç.Dr. Ufuk Tütün konuyla ilgili şunları söyledi: “Kliniğimizde son 3 aydır teknolojik tıbbi girişimler başlamıştır. Endovasküler girişimlerle ameliyatsız tıkanık damarları açma, anevrizma tamiri ve hem kalp damarları tıkanmış kol ve bacaklarda yeni damar oluşturmaya yönelik otojen mezenkimal doku kaynaklı kök hücre tedavisine başladık. İlerleyen dönemlerde bu anlamdaki yenilikleri kliniğimizde uygulamaya devam edeceğiz.”

BEÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezinde Günde Dört By-Pass

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizde her geçen gün artan gelişmeler ve uygulamalar için BEÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer şunları söyledi: “Zenginleştirilen akademik kadrosu ile bir gün içerisinde 4 by-pass operasyonu gerçekleştirilebilecek kapasiteye ulaşan Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği güçlü cerrahi ekibi ve aynı anda hizmet verebilen 2 ameliyathanesi ile ilimize ve bölgemize kaliteden ödün vermeden verilen hizmeti dünya standartlarına taşımayı hedeflemektedir. Bünyemizde bulunan bölgedeki tek koroner anjio ünitesi ile birlikte güçlü bir kalp ve damar cerrahisi kliniğinin bulunması bölgede kalp hastalıklarına yönelik sunulan önemli bir sağlık hizmetidir. Artan kapasitesini desteklemek amacıyla gerekli tıbbi teçhizat teminini sağlamakta olduğumuz kliniğimiz ilerleyen zamanlarda çok daha başarılı uygulamalara imza atacaktır. Bölge insanımıza verilen sağlık hizmeti standartlarının artması ve geliştirilmesi bizleri de mutlu etmektedir. Gerçekleştirilen çalışmalarda emeği geçen başta Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal’ın şahsında Başhekimliğimizin tüm yöneticilerini ve Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nden Doç.Dr. Ufuk Tütün şahsında Kalp Damar Cerrahisi Kliniği çalışanlarını kutluyorum.”