Şeker hastalığının zamanla kişide yaşam tarzı haline geldiğini ancak yine de dikkatli davranılması gerektiğini belirten Terzioğlu, Sebze ve meyve türü besinlerin özellikle tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

ŞEKER HASTALARI, ARTAN SICAKLARLA NASIL BAŞA ÇIKMALI

Terzioğlu, “Son zamanlarda üyelerimizi uyarmış olsak da şeker komalarına girerek hastanelerin acillerine gidenlerde yoğunluk oldukça fazla. Bu yoğunluk gerçekten içler acısı. Zonguldak’ta şeker hastalarının sayısı zaten fazla durumda sıcaklarında artmasıyla kendilerine daha özenli ve dikkatli davranmaları gerekiyor” Dedi.

Son zamanlarda hastane acillerinde şeker hastalarının sayısının arttığını söyleyen Terzioğlu, hastaların dikkat etmesi gereken temel unsurların eğitim, beslenme, egzersiz olduğunu belirtti. Terzioğlu, “Şeker Hastalığı bir yaşam tarzı haline geliyor ama özellikle sıcaklara dikkat edilmediğini son zamanlarda görüyoruz. Bu durum şeker hastalarının bir takım vücut fonksiyonlarını kaybetmelerine neden oluyor. Şeker hastalarının vazgeçilmez unsurları, eğitimi, beslenmesi, egzersizi ve düzenli ilaç kullanımıdır. Ama sıcak havalarda özellikle eğitime dikkat etmedikleri için dışarı çıkmamaları gerektiğini, sabah ve akşam yürüyüş yapmaları gerektiğini gözden kaçırıyorlar. Bu sıcaklarda besin düzenine dikkat edilmeli. Sebze ve meyve türü besinler yenilmelidir. Bunlara dikkat edilmediği zaman şeker hastalarımızın başına birçok olay geliyor. Bunlarda bizim için oldukça üzücü sonuçlardır. Derneğimizin amacı şeker hastası olmayanı tespit etmek, olanların da eğitimini vermektir. Yaz mevsiminde olmamızdan ötürü ara verdiğimiz eğitimlerimize bu ay sonunda devam edeceğiz. Eğitim seminerlerimize tüm hastalarımızı ve hasta yakınlarımızı bekliyorum” şeklinde konuştu.

DERYA AKTAŞ