Yeni yapılacak hastanenin inşaatıyla ilgili konuşan Eren: “Hastane ile ilgili olarak biz kendi adımıza çalışmalarımızı bitirdik. Poliklinikleri ek bina ve ana bina olarak ayırdık. Eskiden kullandığımız poliklinik binası ve lojmanlar boşaldı. Binaları biz firmaya teslim ettik. Onların yıkımıyla ilgili birkaç bürokratik işlem kaldı. Onlar da hallolduktan sonra yıkım süreci başlayacak” dedi.

Eylül 15’de sıkıntısız bir düzen başlıyor

Polikliniklerin Site’deki ek binaya taşınmasıyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Eren “Yaklaşık son 3 ay içerisinde taşınma için yapılması gereken ne varsa hepsi bitti. Günlük yaklaşık 3.000’e yakın hasta bakıyoruz toplamda. Bugün bakılan hasta sayısı 2.500. Biz bunu iki tarafta bakıyoruz ek bina dediğimiz Site’deki hastanemizle birlikte. Orada 18 tane uzmanımız vardı bugün. Birde ana bina dediğimiz hastanenin kendisinde bakıyoruz. Kardiyoloji servisi olan yer ile onun yanında eski acil girişi dediğimiz alanda uzman polikliniklerimizi açmış durumdayız” dedi.  Ana binada oluşan sıkışıklar hakkında: “ Bu planlama da bunlar nihai düzenlemeler değillerdir. Çünkü günlük olarak hasta sayılarının takibine göre Eylül aynın ilk haftası, Ağustos ayının son haftası gibi yığılma olan birimleri tamamıyla masaya yatırıp, bazı uzmanlıklarda kaydırma yapacağız. Hastanenin sıkışıklığı çözecek şekilde düzenlemeye gideceğiz. En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi özellikle bu sıcaklarda yaşadık, hastanemizde kalabalıktan kaynaklanan sıcak bir ortam oluştu, vatandaşta bundan etkilendi onunla ilgili klima ve havalandırma tesisatlarını tekrar elden geçiriyorlar. Eylül’ün 15’i gibi daha az sıkıntısız bir düzene geçmiş oluruz” diyen Eren vatandaşların sıkıntılarını giderecek açıklamalar yaptı.

Ek binanın kullanımı için pankartlar hazırlanacak

Diğer büyük sıkıntılarının halkın ek binaya alışık olmasından kaynaklandığını söyleyen Eren ana binada fazla yığılma olduğu bilgisini verdi. Eren “Ana binada 80 hasta oluyor ek binada 20 hasta. Herkes ana binaya yükleniyor. Şimdi büyük pankartlar hazırlıyoruz onları şehrin bölgelerine yayacağız. Yine de bir dönem sürecektir bu çünkü bu hastane sadece merkeze bakmıyor, ilçeler artı Karabük ve Bartın’dan da hasta geliyor. Bu kadar geniş bir alana da duyurmak zor. Biraz süre lazım bunun oturması için” diyerek ana binadaki yığılmaların giderileceğini söyledi. 

Yapılacak olan tayinler hakkında da konuşan Genel Sekreter taleplerini ilettiklerini özellikle üzerinde durulan yeni doğan uzmanı ve gastroenteroloji gibi hiç olmayan branşların tamamlamak istediklerini söyledi. Bu ayın sonuna doğru nihai kadroların açıklanacağı bilgisini veren Eren: “Kuralar gerçekleştiğinde inşallah daha fazla uzman ekibe sahip olacağız” dedi.

Devrek ve Ereğli sonbaharda hazır

İlçelerde yapılan Devlet Hastaneleri hakkında açıklamalar yapan Genel Sekreter Eren: “Ereğli’nin malzemeleri geldi. Taşınma ile ilgili sürecin alt yapısını arkadaşlarımız yaptılar. Eylül ayı içerisinde taşınırız diye düşünüyoruz. Büyük bir aksilik olmaz ise. Belediyenin orada çalışmaları devam ediyor yol düzenlemeleri ile ilgili. Eylül’ün sonuna doğru hasta almaya başlarız gibi geliyor. Ekim’de tam anlamıyla yeni bina da olmuş oluruz” dedi. Devrek için ise: “Devrek için geçici kabul başvurusunu yaptı firma. Bu aralar TOKİ’den bir heyet bekliyoruz geçici kabulü olsun diye. Geçici kabul olduktan sonra eksikliklere göre biz bir süre verecekler o arada malzeme ve cihaz alımları devam edecek” diyen Eren, en geç aralık ayında Devrek’e gireceklerini belirtti.

Eren sözlerini: “Son olarak hatırlatmak istediğim en önemli şey ek bina da artık bir hastane. Orada da neredeyse tüm branşları sağlamayı başardık. Özellikle Bahçelievler, Kozlu tarafından gelecek vatandaşlarımızın ek binadan da hizmet alabileceğini bilmesi önemli. Orası sürekli kullanılmalı ki ana binadaki yükü dengeli dağıtabilelim. Bu iş bir planlama işi, o yüzden başlangıçta birkaç ufak tefek aksama olacaktır. Bunlarda da biz anlayış bekliyoruz” diyerek bitirdi.Yıldırım Yılmaz-Yusuf Özgün