Hastanelerde ki eksiklerin her en gün biraz daha azaldığına dikkat çeken Eren hastanelerde oluşan doktor eksikliğinin her geçen gün azaldığını belirterek şunları söyledi. “Zonguldak’ta yeni hastanelerimiz yapılıyor. Ereğli ve Devrek hizmete girmek üzere. Zonguldak’ta yeni hastane için yapım süreci başladı. Hastanelerimizin fiziki eksiklikleri giderilirken diğer yandan doktor takviyeleri de devam ediyor. 28 Ağustos itibari ile yapılacak kura çekimi ile 52 yeni doktor Zonguldak’a gelecek. Bu doktorlar Eylül ayının ortasında görevlerine başlayacaklar. Zonguldak’ta hastanelerimizin gelişimi ve eksikliklerin giderilmesi noktasında her türlü çalışmayı yürütüyoruz. Vatandaşlarımız eksiklikleri ve isteklerini genel sekreterliğimize yapabilirler. Bizde mutlaka gereğini yaparız” dedi.

Dün gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda Alaplı Devlet Hastanesine 5, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine 12, Çaycuma Devlet Hastanesine 5, Devrek Devlet Hastanesine 5, Gökçebey Devlet Hastanesine 4, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine 7, Kdz Ereğli Devlet Hastanesine ise 8 adet Pratisyen Hekim, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı yine Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine Gastroenteroloji Uzmanı, Ereğli Devlet Hastanesine Kardiyoloji Uzmanı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine Neonatoloji (Yeni Doğan) uzmanı toplam 50 doktor Zonguldak’ta göreve başlayacak.

Yine Atatürk Devlet Hastanesine Radyoloji Uzmanı olarak 1, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine çocuk uzmanı olarak 1 hekim eş durumundan göreve başlayacak. Yıldırım YILMAZ