Prof. Dr. Kargı, “Hekimler olarak halkımızın en güvendiği kişiler olduğumuz inancını korumak istiyoruz” dedi.  

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törene, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Ali Turan, Zonguldak Tabip Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Eksal Kargı, Türkiye İşyeri Hekimlerinin Derneği Başkanı Dr. Atınç Kayınova, Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap, BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can, başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri ve sağlıkçılar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.  

“SAĞLIĞIN KORUNMASI TÜM İNANLIĞIN HEDEFİ OLMALIDIR”

Zonguldak Tabipler Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Eksal Kargı, 14 Mart Tıp Bayramı hakkında detaylı bilgi vererek, günün anlam ve önemini belirten bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Kargı, şunları söyledi:

“14 Mart Kurtuluş Savaşında biz de varız diyen hekimlerin başlattıkları Kurtuluş Mücadelesi Ruhunun bir sonucudur. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları destek vermiştir. Böylece Tıp bayram, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. Hekimlik, büyük bir fedakârlıkla icra edilen, özveri, sabır ve tahammül gerektiren en kutsal mesleklerden biridir. Bu nedenle tarihin her döneminde önemini ve toplum içindeki saygınlığı korumuştur. Maalesef son yıllarda olumsuz durumlarla daha sıklıkla karşılaşıyor olsak da biz hekimler, halkımızın her dönemde en güvendiği, değer ve destek verdiği, minnet, şükran ama her şeyden önemlisi saygı duyduğu kişiler olduğumuz inancımızdan asla vazgeçmek istemiyoruz.

İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi sadece sağlık çalışanlarının değil tüm insanlığın ve tüm toplumun en önemli hedefi olmalıdır. Bunun için de sağlık çalışanlarının çalışma koşulları, mesleki doyum ve refahının ve en önemlisi güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki ancak mesleki olarak mutlu, huzurlu ve kendini güvende hisseden bir çalışan mesleğinde verimli ve başarılı olabilir. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen bu kutsal, saygı ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren hekimlerimizin, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz”

14 Mart Tıp Bayramı kapsamındaki kutlamalar, çeşitli etkinliklerle devam etti.