BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, anestezi ilacı Propofol olmadığı için acil ameliyatlar dışındaki tüm ameliyatları iptal etti

 
“İlaç Yok, Ameliyatlar İptal”

 
Ülke genelinde üniversite hastanelerinde ekonomik kriz nedeniyle yaşanan ilaç krizi, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini de vurdu. Hafta başından itibaren Tıp Fakültesindeki acil ameliyatların hepsi iptal edildi. Ülke genelinde bulunan üniversite hastanelerinde anestezi ilacı olan propofol bulunmadığı için sadece hayati tehlikesi olan kadınlar ve yaralamalı kazalardan gelen hastalar ameliyat ediliyor. 

 
18 ADET İLAÇ KALDI
Halkın Sesi, Tıp Fakültesi hastanesinde puan itibariyle 18 adet anestezi ilacı kaldığı bilgisine ulaştı. Bu nedenle planlanan tüm ameliyatlar iptal edildi. Öte yandan geri ödemesi 3 yıl gibi bir sürede yapıldığı için kemoterapi ilaçlarını da alamayan Tıp Fakültesi Hastanesi, kanser hastalarını Atatürk Devlet Hastanesine gönderiyor. İlaç depoları, firmaların uzun vadeli ödeme yaptığı için üniversite hastanelerine kemoterapi ilacı vermediğini söylerken, anestezi ilacı propafolün ise yeni bir formunun çıkacağı için, bakanlığın ilaç alımını durdurma kararı aldığını ifade ediyor.