İngiltere’de doktorların, ameliyat olmasını riskli bulduğu hasta, Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Ahmet Coşkan tarafından ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.
İngiltere’de yaşayan Sevim Aydemir’in mide bulantısı ve ağrı nedeniyle gittiği hastanede, rahim arkasında kist olduğu teşhisi konuldu. Cerrahi operasyon geçirmesi gerektiğini belirten doktorlar, operasyonun riskli olduğunu belirterek ameliyat yapamayacaklarını söyledi. İngiltere’de hastalığına şifa bulamayan Aydemir, bir arkadaşının önerisi üzerine Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Kadın Doğum Doktoru Ahmet Coşkan ile görüştü. Alaplı Devlet Hastanesi’nde başarılı bir ameliyat geçiren Aydemir, sağlığına kavuştu.
İngiltere’de gitmediği doktor kalmadığını söyleyen Sevim Aydemir, şifayı Türk doktorlarında bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Sağlığına kavuştuğunu ifade eden Aydemir, şunları söyledi:
“13 gün önce Londra’daki evimde sabah kalktığımda mide bulantısı başladı. Eşim o zaman babasının rahatsızlığı dolayısıyla Türkiye’deydi bende arkadaşlarımı aradım. Onlar geldiğinde hemen ambulans çağırdılar, hastaneye gittik. Bana hastane de ağrı kesici verdiler. Doktorlar, ağrının sebebini bulamadıklarını söylediler. ‘Bende daha önce kist vardı’ desem de onlar ‘apandisit ve böbreklerde taş var’ dediler. Daha sonra kanıma baktılar kanımda mikrop olduğunu söylediler, ilaç vererek ‘evine gidebilirsin’ dediler. Ama o gece çok kötü oldum, başka bir hastaneye gittik. Orada da antibiyotik verdiler. Kan aldılar tetkikler yapıldı. Sonuçta bir kitle olduğunu söylediler. ‘Ama biz kitleye ulaşamayız çünkü bağırsaklar zarar görür’ dediler. Sonra baktık ki çözüm bulamıyoruz, eşim İstanbul’daki arkadaşını aradı ve Alaplı’ya geldik. Ahmet Çoşkan, hocamızın bize olan ilgisi, desteği ve verdiği moralle ameliyat oldum, sağlığıma kavuştum. Kendisine çok teşekkür ediyorum."
Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Kadın Doğum Doktoru Ahmet Coşkan da, çift ile Türkiye’ye gelmeden önce telefonla yaptığı görüşmede sorunu tespit ettiğini belirterek, “Bana orada yapılan müdahaleleri ve sonuçları söylediler. Anlatıldığı kadarı ile kan içerisinde bir apse durumu vardı. Bunu her yerde bilinir ki bir apse boşaltılmadığı takdirde tedavisi mümkün değildir. Anlatılanlara ve gördüğüm raporlara göre orada sadece bu apseyi baskılamaya çalışmışlar, antibiyotik vermişler. ‘Alaplı’da bu ameliyatı yapabilir misiniz? diye soruldu. Biz kendimize güvendiğimizden buyur ettik. Gerçekten çok zor bir vakaydı. Biz tek, tek önce bağırsakları ayırdık. Yapışıkları giderdik apseyi boşaldık, tüpleri aldık. Zaten içerisi iltihap dolu idi, yumurtalıkları, rahmini koruduk ve temizledik. 2 saat 15 dakika süren ameliyat teknik olarak tabi ki sabır, zor ve riskliydi. Biz bu ameliyatların daha çok yapılabilmesi için hastanemizin daha büyük ve yoğun bakımı olan bir hastane olması, daha bir üst sınıf hastaneye geçmesini istiyoruz" dedi.