27-28 Eylül tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen IV. Zonguldak Endokrin Günleri/Ulusal-Endokrin Hastalıklara Multidisipliner Yaklaşım Kongresi Başarıyla Tamamlandı.

Açılışı Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından gerçekleşen, başkanlığını Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı/Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğr. Üyesi /BEÜ Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu’nun yürüttüğü, BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap ve Kocaeli Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafer Cantürk’ün de aralarında bulunduğu ulusal ve uluslararası katılımlı kongreye, Düzenleme Kurulu Üyeleri, Bilimsel Kurul Üyeleri, Zonguldak’taki Devlet Hastanelerinin Başhekimleri, Üniversite ve Türkiye’deki Tıp Fakültelerinin öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kongre kapsamında gerçekleştirilen oturumlarda, “Tiroid ve Tiroid Hastalıklarına Güncel Yaklaşımlar”,  “Hipofiz Bezi ve Akromegalili Olgusu”, “Pankreatik Nöroendokrin Tümörler”, “Paratiroid Hastalıklar”, “Obezite ve Oboziteye Güncel Yaklaşımlar”,  “Tip 2 Diyabetik Olgusu ve Güncel Yaklaşımlar”, “Diyabet ve Hipertansiyon”, “Diyabetik–Alkol Dışı-Yağlı Karaciğer Fizyopatolojisi”, “Tanı ve Tedavisi” başlıklı konularda katılımcı akademisyenler tarafından yazılı ve sözlü sunumlar yapıldı.  Tıp Fakültemiz Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı ile Genel Cerrahi Anabilim Dalı birlikteliğinde “Klinisyenler için Boyun Ultrasonografi” ve Üniversitemiz Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi (OBDİM-EASOCOM) ile Türkiye Obezite Araştırmaları Derneği birlikteliğinde “Obezite Tanı ve Tedavi” kurslarının da başarıyla gerçekleştirildiği, 28 bildiri isteğinin ulaştığı Kongrede,  toplam 23 sözlü bildiri ve 5 poster bildirisi sunuldu.

2 gün süren, Kongre Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Uğur Emre’nin kapanış oturumunu yönettiği kongrenin son oturumunda,  Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi’ne kaydı sonrası yapılan bildiriler arasında, sözlü bildirilerin sunumu sonrası en iyi iki sunum birinci, en iyi iki sunum ikinci, en iyi iki sunum üçüncü ve en iyi poster seçimi yapıldı, dereceye giren bildirilere başarı belgeleri verildi.

Kapanış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, “Başta destekleri ile Kongremizin Onursal Başkanı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya, Dekanımız Prof. Dr. Murat Can’a, Sayın İl Sağlık Müdürümüze, Sayın Başhekimlerimize, katılımcılarımıza, Düzenleme Kuruluna ve çekirdek kadromuz Prof.Dr Güldeniz Karadeniz Çakmak ile Prof. Dr. Ali Uğur Emre’ye, Düzenleme Kurulumuz üyeleri Doç. Dr. Hakan Bakkal, Doç. Dr. Ayşe Semra Demir Akça, Doç. Dr. Muammer Bilici,  Dr. Öğr. Üyesi Yasin Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Esra Acıman Demirel, Dr. Öğr. Üyesi Bengü Gülhan Aydın ve Salih Erdem’e içten teşekkürlerimi sunarım. Güzel ve başarılı bir sonraki Zonguldak Endokrin Günleri’nde buluşmayı dilerim” dedi.