Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Kalaycı ailesinin 11 yaşındaki kızları Kader, kalem tutabilmek için yardımseverlerden gelecek haberi bekliyor.
Alaplı Aydınyayla köyünde yaşayan Hüseyin Kalaycı gazetecilere yaptığı açıklamada, doğuştan iki eli olmayan kızı için yardım istedi. Maddi durumları iyi olmadığı için kızının tedavilerini yaptıramadığını söyleyen Hüseyin Kalaycı, hayırseverlere çağrıda bulundu.
Anne Leyla Kalaycı, Kader’in diğer öğrenciler gibi kalem tutabilmeyi ve okulda arkadaşları gibi koşup oynamak istediğini söyledi. Çaresiz kaldığını anlatan anne Kalaycı, "Kızımın doğuştan iki eli yok. Sol ayağı sağ ayından kısa olduğu için 1 yaşından itibaren protezle yürümeye başladı. Son 1 yıldır kızım yürümekte çok zorluk çekiyor. Sabah okula gittiğinde gün boyu protez ayağını yara yapıyor. Akşam eve geldiğinde ağrıları olduğu için uyumakta çok zorluk çekiyor. Babası akşamları protezini çıkartırken ona yardımcı oluyor. İki kardeşi de evde derslerinde ona yardımcı oluyor" dedi.
"Yaşıtlarıyla oynamak istiyor"
Leyla Kalaycı, Kader’in dışında 2 kardeşi daha olduğunu ancak diğer kardeşlerin engeli olmadığını söyledi. Tek isteğinin kızı Kader’in arkadaşları gibi kalem tutabilmesi olduğunu anlatan Kalaycı, şunları söyledi:
"Kızımın çok büyük hayalleri var. Hayallerini gerçekleştirmesi için uzanacak yardım elini bekliyoruz. Kalem tutarken çok zorlandığı için dinlene dinlene yazabiliyor. Kaşık tutmakta çok zorlandığı için yemeğini ben ya da babası yediriyor. En büyük hayali bisiklete binmek, arkadaşları bisiklete binerken onun izlemesi beni kahrediyor. Akşamları odasında ağlamaya başlıyor. Bugüne kadar birçok hastaneye gittik. Ancak bizden hep büyük paralar istendi. Eşim işsiz olduğu için hiçbir şeye gücümüz yetmiyor. Kader’in elinin kalem tutup bisiklete binmesi en büyük hayalim. Hayırseverlerden ve devlet büyüklerimizden Kader için yardım eli bekliyoruz."
Kader Kalaycı ise öğretmen olmayı hayal ettiğini söyleyerek, "Sınıftaki arkadaşlarım gibi yazı yazarak evde kendi ellerimle kimseden destek almadan yemek istiyorum. Arkadaşlarım gibi koşup oynamak istiyorum. Bisiklete binmeyi çok istiyorum. Arkadaşlarım sokakta bisiklete binerken ben binemeyince çok üzülüyorum. En büyük hayalim öğretmen olmak, hayalimi gerçekleştirmek için yardım bekliyorum" diye konuştu.