Sağlıkta çığır açtığını iddia eden AKP, 81 vilayette görev yapan doktorlara “Hayati önem haiz” olan ameliyatlar dışında ameliyat yapmamaları içim resmî tamim gönderdi...

Kalan Sağlar Bizimdir!
Sağlık Bakanlığı 81 vilayette bulunan kamu hastanelerine gönderdiği genelge ile hekimlere hayati önem arz eden ameliyatlar dışında ameliyat yapmamalarını emretti. Bakanlıktan gelen tamim, Atatürk Devlennt Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun tarafından Zonguldak’ta görev yapan doktorlara da tebliğ edildi. Gelen tamime göre; döviz kurunda yaşanan artıştan sonra hastanelerde ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin tedarikçilerinin yaptığı zam nedeniyle hayati önem arz eden ameliyatlar dışında ameliyat yapılmamasına dikkat çekildi. 
DOKTORLARA TEHDİT GİBİ UYARI
Bakanlık emrinin hekimlere tebliğ edildiği genelgede, sağlık hizmetlerinin aksatılmaması için ameliyatlarda kullanılacak malzemelerin satınalma sürecinde ameliyatın zorunluluğu ve hayati önem arz edip etmediğine dair gerekçeli raporun satınalma işlemlerinin altına eklenmesi istendi. Genelgede düzenlenecek “Hayati Öneme Haiz” belgesinin hastane yönetimi, Sayıştay Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, tarafından denetleneceğine dikkat çekilerek, yanlış bir uygulamada “Devleti zarara uğratmak” ve “Kamu zararına sebebiyet”  tarzı suçlamalar karşısında kanıt olabileceği vurgulandı. Doktorlar, insan sağlığını hiçe sayan genelgeye tepki göstererek, uygulamayı aba altından sopa göstermek olarak yorumladı.