Türkiye’de Kan Teorik Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi Kapsamında Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık Tıbbi Cihaz Şube Müdürlükleri Koordinatörlüğünde İl genelinde Kamu ve Özel Hastanelerin Kan Transfüzyonları merkezlerinde çalışan tüm personel ve sorumlu hekimleri eğitim düzenlendi.
Amelebirliği salonunda düzenlenen eğitim İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Özel Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Aydın Şanlıoğlu ve Kamu Sağlığı Hizmetlerinde görevli Hemşire Nurgül Koçal tarafından verildi. Üç gün süren eğitime gruplar halinde toplam il genelinde 48 kişi katıldı. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin şunları kaydetti:
“Sağlık Bakanlığımız emirleri ve talimatları doğrultusunda geleceğin kan bağışçılarını kazanımı teknik destek projesi kapsamında ilimizde Kamu ve Özel hastanelerimizde kan transfüzyon merkezlerinde çalışan yetkili personel ve hekimlere üç gün boyunca müdürlüğümüz eğitimcileri tarafından eğitim verilmiştir. Eğitim sonunda proje kapsamında karşılıklı fikir alış verişleri ve ortak noktalar rapor halinde Bakanlığımıza bildirilecektir."