Tur Yapı Firması Teknik Ofis Şefi Mimar Fırat Birkan, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi ile ilgili teknik bilgiler verdi.

Üniversitenin Onkoloji Bölümü inşaatına 18 ay önce başladıklarını belirten Birkan, bölümün, Şubat ayı ortalarında çalışmalarının bitirilip üniversiteye teslim edileceğini söyledi.

Binanın yapım aşaması ve içerisindeki teknik donanımlarla ilgili bilgi veren Mimar Birkan, “18 ay önce inşaatına başladığımız bölümün çalışmalarını bitirdik. Şu an binanın eksiklerini tamamlama aşamasındayız. Şubat ayı ortalarında binayı üniversiteye teslim edeceğiz. Bundan sonraki süreç olarak bölümün açılışı üniversitenin yetkisinde olacak. Binamızın oturma alanı 800 metre kare. Binamız 1 bodrum ve zemin katla birlikte 3 kattan ibarettir. Toplam inşaat alanı 4 bin 400 metre kare. Bina tamamen çelik yapı ile imal edildi. Bölgemizde bu tarz örnek bina bulunmamaktadır. Binada 41 tane hasta yatak odası ve onların refakatçilerinin de kalabileceği özel odalar bulunuyor. 5 adet engelli odası var. Bodrum katı içerisinde ısı merkezi, pano odası, teknik servis odası, tıbbi gaz pano odası ve WC-duş bulunuyor. Zemin kat alanında kantin, poliklinikler, öğretim üyeleri odaları ve WC’ler var. Birinci katta, ayaktan kemoterapi ünitesi, doktor odaları, hemşire odaları, yoğun bakım odaları, hasta odaları, kirli-temiz çamaşır depoları ve WC’ler var. İkinci katta, kemik iliği nakil ünitesi, doktor odaları, hemşire odaları, yoğun bakım odaları, hasta odaları, kirli-temiz çamaşır depoları ve WC’ler var. Üçüncü katta, doktor odaları, hemşire odaları, hasta odaları, kış bahçesi, kirli-temiz çamaşır depoları ve WC’ler bulunmaktadır. Bina teknik olarak son teknoloji sistemle donatılmıştır.” dedi.

Yapılan bu binanın Zonguldak için büyük bir kazanç olduğunu vurgulayan Mimar Birkan, çalışmalar konusunda kendilerine destek veren üniversite yetkililerine ve TOKİ’ye teşekkür etti. Birkan daha sonra, basın mensuplarını bina içerisinde gezdirerek çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Haber: Nermin AKKAYA