Karın ağrısı geçmeyince çareyi Genel Cerrah İlhan Taşdöven'de buldu:

KARNINDAN 14 KİLO KİTLE ÇIKTI!

ÖZEL HABER - Zonguldak'ta karın ağrısı ve karın şişliği şikayetiyle hastaneye başvuran M.C. isimli şahsın karnından tam 14 kilo kitle çıktı.

Uzun süredir karın ağrısı ve karın şişliği yaşayan M.C, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne başvurdu. Genel Cerrahi Bölümü Öğretim üyesi Dr. İlhan Taşdöven'in yaptığı muayenede, M.C'nin karnında dev bir kitle bulunduğu ve bu kitlenin karındaki iç organları sağa doğru ittiği tespit edildi.

Bu tür operasyonlarda önemli başarılara imza atan İlhan Taşdöven ile beraberindeki Araştırma görevlisi Aktuğ Buzkan, Yücel Karadere ve Emre Karadeniz'den oluşan ekibinin müdahalesi sonucu M.C'nin karnından çıkarılan kitlenin büyüklüğü görenleri şaşkına çevirdi. Kitlenin çıkarılmasıyla yerinden oynayan bağırsak ve diğer iç organları ise eski yerine yerleştirilerek ameliyat başarıyla tamamlandı.    

Ölümden dönen M.C isimli hasta, Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada, "Bende bu hastalık ilk önce karın ağrısıyla başladı. Sürekli bir karın ağrısı yaşıyordum. Bir türlü geçmiyordu. Karın ağrıları devam ederken birden kilo vermeye başladım. Bu defa da karın şişliği ortaya çıktı. Sonra hastaneye giderek film çektirdim. Film sonucunda karnımda büyük bir kitle olduğunu öğrendik.

Ben tabi bu ameliyatları Zonguldak'ta en iyi kim yapar diye araştırdığımda Tıp fakültesinden İlhan Taşdöven hocamın olduğunu öğrendim. Hemen kendisine başvurdum. Sağ olsun beni detaylı bir muayene ettikten sonra hemen ameliyata aldı. Koskoca bir kitle çıkarmış karnımdan.Sonradan fotoğraflarını görünce şok oldum. Ben bu kitleyle nasıl yaşamışım dedim. Demek verilmiş sadakam varmış. Allah İlhan hocam gibi doktorların sayısını artırsın. Şimdi tedavim sürüyor. İnşallah ayağa kalkacağım günler yakındır" dedi. 

(Haber: Şebnem Saka)