Merkezde ambulans istasyonun bir an önce kurulmasını söyleyen Kefeli; 

 “Ambulans istasyonu Soğuksu’ya yapılsın”

Zonguldak Diyaliz-Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ayhan Kefeli, 112 ambulans istasyonlarının Soğuksu’ya veya şehir merkezinde bir yere yapılmasını ifade ederek , “20 istasyondaki 112 ambulans araçlarımızın durumu içler acısı, toplam istasyon sayısının yarısı kadar ambulans tam kapasiteyle çalışabiliyor. Bu yüzden de 112 Ambulans araç ve ekiplerinin başka istasyonlara görevlendiriliyor.”dedi. 

“SİTE MEVKİİNE 4 İSTASYON SIKIŞTIRILMIŞ”  

Sağlık personellerinin de durumlarını kötüye gittiğini söyleyen Kefeli; “Bu kadar özverili çalışan bir hastaya ya da yaralıya gönderildiğinde gece gündüz, yaz kış, yağmur çamur demeden araç yolu olsun ya da olmasın ulaşan ve her türlü hizmeti veren sağlık personelimizin Zonguldak'taki durumu her geçen gün daha kötüye gitmektedir. Zonguldak site mevkisine sıkıştırılmış 4 istasyon, konum olarak elverişsiz olması, kalitesini düşürse bile özverili personel 24 saat hizmet vermek için çaba göstermektedir. Zonguldak merkez de 1 ay öncesine kadar hizmet veren ve hastaya anında ve yerinde müdahale etmek için uğraşan 112 Ambulans istasyonu nu bu kadar olumsuzluğa rağmen hala kaldırıldığı eski yerine getirilmemiş olması veya merkezde bir yere kurulmamasını anlamış değilim. Bu da Zonguldak'ta insana verdiğimiz kıymeti, önemi gözler önüne sermektedir.” ifadelerini kullandı.

“SOĞUKSU YA DA VALİLİK BİNASININ ARKASINA YAPILSIN”

Kozlu Semt Polikliniğinin için acil ambulans istasyonu için yer bulunması gerektiğini, Zonguldak 112 ambulans istasyonunda Soğuksu veya Valili Binasının arkasında yapılmasını ifade eden Kefeli son olarak şunları söyledi: “112 çalışanlarımızın çalıştıkları gün ve gece içersinde dinlenme odalarının olması bizler ambulans talep ettiğimizde bulunduğumuz adrese ve coğrafyaya en yakın ambulansımızın bizlere yönlendirilmesi anında ve yerinde müdahale edilmesi ve en yakın hastaneye ulaştırılmamız iyi olmaz mı? Gelin Zonguldak 112 Ambulans istasyonunu ya eski yerine Soğuksu semtine ya da valilik binasının arka girişine yani merkezde bir yere bizlere en iyi hizmet vermesi için uğraşalım. Onlarında hakkı sağlıklı bir ortamda, anında ve yerinde hizmet vermektedir, bizlerinde o hizmeti anında ve yerinde almamız demektir.” Barış DOĞAN