Yetkililer Susuyor.... CHP Milletvekilleri Zonguldak’taki koronavirüs vakalarının sayıyı açıklıyor

Zonguldak koronavirüsle mücadelede Türkiye genelinde kritik iller arasındaki yerini koruyor. Sosyal medyadaki bilgi kirliliği yüzünden halk tedirgin. Hükümet yetkilileri vaka ve ölüm sayılarının illere dağılımını açıklamıyor. Zonguldak Valisi ve iktidar milletvekilleri karantina, pozitif çıkan hasta sayısı ve ölü sayısı konusunda bir açıklama yapmayınca gözler İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner’e çevrildi. Güner, salgının ilk gününden itibaren susmayı tercih ediyor. Halkın Sesi İl Sağlık Müdürünü birinci ağızdan en doğru bilgiyi vermeye davet ediyor. 

DENİZ YAVUZYILMAZ “12 POZİTİF VAKA VAR” DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak’taki koronavirüs vakalarını meclise gündemine taşıyarak, İl genelinde en az 12 koronavirüs pozitif vakası bulunduğunu söyledi. CHP’li diğer vekil Ünal Demirtaş ise Zonguldak’ta pozitif vaka olduğunu açıkladı ve vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. CHP’li vekiller sağlık görevlilerinin kullandığı tıbbi malzemelerin yetersiz olduğuna dikkat çekerek, ödenek sorununun çözülmesini isterler.

İDDİALAR VAHİM!

Dün gün boyu Atatürk Devlet Hastanesi’nde bulunan Halkın Sesi muhabirleri yaşanan yoğunluğu ve insanların gözündeki korkuyu gözlemledi. Kilimli, Çatalağzı, Dilaver ve Asma Mahallelerinden yoğun ihbar ve ambulans trafiği dikkatlerden kaçmazken, şuana kadar sadece Site ek binada 45 vaka olduğu öğrenildi. Yoğunluk nedeniyle hastane koridorları sürekli ilaçlanıyor. 

ÖLÜM VAR AMA TEŞHİS KONULMADI

Halkın Sesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre il genelinde karantina altına alınan 45 kişinin yanısıra 14 pozitif vaka var. Dünün en çarpıcı iddiası ise koronavirüsten Zonguldak’ta ilk ölümlü vakanın gerçekleştiğiydi. Ancak Halkın Sesi, şüpheli ölüm bilgisini doğrularken yaşanan ölümün test sonucunda kesinlik kazanacağı bilgisine ulaştı. İl Sağlık Müdürü Güner’in yurttaşları en doğru bilgilerle aydınlatması isteniyor.