Tarım ve Orman Bakanlığı, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren gıdaları üreten ve satan firmalara ait bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Zonguldak'ta üretim yapıp sağlığımızla oynayan 5 firma tespit edildi. Firmalardan 4'ünün Çaycuma'da sattıkları manda yoğurduna inek sütü karıştırdıkları ortaya çıktı. Ereğli'deki bir firmada ise ürettiği tam yağlı kaşar peynirinde bitkisel yağ tespit edildi. 

İŞTE O FİRMALAR: 

1. Firma Adı: Atraflar Tarım Hay. İnş. Taah.San.Tic.Ltd.Şti. Hacıkadı Mah.Küçük Sanayi Sitesi C / Blok No:12 Perşembe Çaycuma /ZONGULDAK

Marka:  Çaycuma Veterinerlik / Ürün: Manda Yoğurdu / Uygunsuzluk: İnek Sütü Aranması

2. Firma Adı: Balat Yöresel Ürünler

Marka: Gold Balat 67 / Ürün: Manda Yoğurdu / Uygunsuzluk: İnek sütü aranması

3. Firma Adı: Kırmızılar Tur. Tes. Tic. Ltd. Şti. Satıbeyler Mah. Atatürk Cad. No:122 Bakacakkadı Beldesi/ ZONGULDAK

Marka: Perihan abla / Manda yoğurdu / Uygunsuzluk:  İnek Sütü aranması

4. Firma Adı: KDZ. Ereğli Osmanlı Süt Ür. San. ve Tic. Ltd. Şti. Belen Yeni Mah. 1 No lu San. Cad. D Blok No: 1 Ereğli /ZONGULDAK. 

Marka: Çapcı / Ürün: Tam Yağlı Kaşar Peyniri / Uygunsuzluk: Bitkisel Yağ aranması 

5. Firma Adı: Hafize Ana Köy Ürünleri Serkan Erişoğlu Merkez Mah. Ankara Cad. No:66/A Bakacakkadı /ZONGULDAK

Marka: Hafize Ana / Ürün: Manda Yoğurdu / Uygunsuzluk: İnek Sütü aranması

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 
"Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütülmektedir. * 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” ve bu Kanun kapsamında hazırlanan, “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik” gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 74 firmaya ait 99 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1486 firmaya ait 3301 parti ürün tüketicilerin bilgisine arz edilmiştir."